Dilek ASLAN

Başbakan recep Tayyıp Erdoğan partisinin Rize merkez İlçe kongresinde yaptığı açıklamada menfa atçıların karşısında olduğunu belirterek, “Menfaat temin etmek isteyenler aramızda olamaz” dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Bizim dönemimizde siyaset çekişmenin, çatışmanın sorunların kaynağı değil, geniş bir vizyonun kaynağı oldu. Biz Türkiye'yi masa başından kapalı kapıların ardından fildişi kulelerden yönetmeye talip olmadık. Biz Türkiye'yi araziden, işin başından, milletimizin içinden, milletimizle birlikte yönetmeye talip olduk. Çünkü biliyorduk ki, milletine yabancılaşan bir iktidar ayakta kalamaz. Halktan kopan bir iktidar kalıcı olamaz. Milletin değer dünyasından uzaklaşan bir iktidar halkın onayını göremez. Bu anlayıştan ayrılmadan yolumuza devam ettik. Milletimizin duygu dünyasından, düşünce dünyasından, değer ve ideallerinden hiç kopmamaya çalıştık. Zaman zaman muhalefet, 'Bu Başbakan hiç Ankara'da durmuyor' dedi. Doğrudur, biz Ankara'da durmak için gelmedik. Biz 780 bin kilometre kareyi abad etmek için geldik.
 


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Rizeliler günü nedeniyle geldiği Rize’de partisinin Rize Merkez İlçe Kongresine katıldı.Başbakan recep Tayyıp Erdoğan ile birlikte Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker, bazı milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. Başbakan Erdoğan, kürsüye çıktığında konuşmasına başlamadan önce partililere seslenerek, ''İzninizle şu ceketimi çıkarmak istiyorum'' dedi. Bunun üzerine, bazı partililerin Başbakan Erdoğan'a ''Kravatını da çıkar Başbakanım'', ''Böyle daha iyi oldu'' diye seslendikleri duyuldu.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin elde ettiği başarılarda dinamik ve güçlü teşkilat yapısının da önemli rolü olduğunu söyledi. AK Parti teşkilatının en büyük, en etkin ve dinamik teşkilat olduğunu anlatan Erdoğan, AK Parti iktidarının güven ve istikrarı sağladığını, milletin kaybolan ümidini ve öz güvenini yeniden tesis ettiğini ifade etti. ''Türkiye, AK Parti Hükümeti döneminde çözümsüzlüğün değil, çözümün adresi oldu'' diyen Erdoğan, hükümetin hizmetin, üretimin, yatırımın icraatın ve sorun çözmenin adresi olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Bizim dönemimizde siyaset çekişmenin, çatışmanın sorunların kaynağı değil, geniş bir vizyonun kaynağı oldu. Biz Türkiye'yi masa başından kapalı kapıların ardından fildişi kulelerden yönetmeye talip olmadık. Biz Türkiye'yi araziden, işin başından, milletimizin içinden, milletimizle birlikte yönetmeye talip olduk. Çünkü biliyorduk ki, milletine yabancılaşan bir iktidar ayakta kalamaz. Halktan kopan bir iktidar kalıcı olamaz. Milletin değer dünyasından uzaklaşan bir iktidar halkın onayını göremez. Bu anlayıştan ayrılmadan yolumuza devam ettik. Milletimizin duygu dünyasından, düşünce dünyasından, değer ve ideallerinden hiç kopmamaya çalıştık. Zaman zaman muhalefet, 'Bu Başbakan hiç Ankara'da durmuyor' dedi. Doğrudur, biz Ankara'da durmak için gelmedik. Biz 780 bin kilometre kareyi abad etmek için geldik.'' 

''Türkiye'yi nasıl kalkındırırız?'' düşüncesinden yola çıkarak çözüm üretmeye çalıştıklarını anlatan Erdoğan, özeleştiri de yaptıklarını ve sandıkta hesaba çekilmeden kendilerini hesaba çektiklerini ifade etti. Halkın da AK Parti'nin çalışmalarını karşılıksız bırakmadığını ve AK Parti'yi yalnız bırakmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinde halkın kendilerini mahcup etmediğini söyledi. AK Parti'nin 80 ilden milletvekili çıkardığını belirten Erdoğan, bunun üzerinde düşünülmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: ''İşte milletle uzlaşma budur. Ana muhalefet diyor ki, 'Efendim AK Parti ulaşılmaz bir parti'. Uzlaşılmaz olan sensin... Eğer uzlaşma arıyorsan çık, milletten uzlaşmanın notunu al. Biz 22 Temmuzda bu notu aldık. Milletimiz bize 81 ilin 80'inde vekaletini verdi, milletvekillerini verdi ve 'biz AK Parti ile uzlaşma içindeyiz' dedi. Uzlaşma milletle olur. İşte biz bunu gerçekleştirdik. Çünkü bizim yolumuz milletin yoludur. Milletimizin arzularını gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Milletimizin yolundan geri adım atmayacağız. Demokrasiden, hukuktan, evrensel değerlerden, cumhuriyetimizin temel nitelikleri olan demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti anlayışından asla geri adım atmayacağız.'' 
 

 
-BİR PARTİLİDEN ''ERGENEKON ÜNİVERSİTESİ'' NİTELEMESİ- 

Başbakan Erdoğan konuşmasında, Rize'de atılan adımlardan da örnekler verdi. Rize Üniversitesi'nin, AK Parti Hükümeti döneminde kurulduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, daha önce iktidar olan birçok partinin üniversite kurma sözü vermesine rağmen Rize'ye üniversite kurulmasının kendi iktidarları döneminde gerçekleştiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri üzerine, salonda bulunan bir partili, ''Sayın Başbakanım, Ergenokon Üniversitesini kurdular'' diye bağırdı. Başbakan Erdoğan da bunun üzerine, ''Değerli kardeşlerim, tabii bu ülkede mafyanın, çetelerin idare ettiği, yönettiği iktidarlar vardı. Ama AK Parti iktidarı mafyayı çökertti, çeteleri çökertti ve bu ülkeyi mafya ve çeteler değil, millet iradesi yönetecek'' dedi. 

Başbakan Erdoğan konuşmasında, Rize'nin doğal güzelliklerine de değindi. Bu doğal güzelliklerin çarpık yapılaşma nedeniyle tehdit altında olduğunu anlatan Erdoğan, ''(Yaylarımız elden gidiyor) endişesi taşıyorum'' diye konuştu. 

Halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve her şeyi devletten beklememesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: ''(Çak oraya bir kazık, dik oraya bir ev). Olmaz böyle bir şey. Yaylaya ev yapılacaksa oranın mimarisine uygun, güzel bir şey olsun. Beton yığınlarını biz zaten farklı yerlerde görüyoruz ama yaylalarda görmek istemiyoruz. 
 


Çevreye saygı denilen bir şey var bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Her ne kadar bazı yayın organlarında, Başbakan ile ilgili olarak çevreye saygı noktasında, ilgisi alakası olmayan benden önceki yönetimler döneminde kurulmuş olan bazı balık çiftlikleriyle ilgili fatura kesmeye çalışanlar varsa da bugün kadar sesiniz neredeydi? Ne yaptınız? 

Ama bugün bizim sesimiz çıkıyor da onları düzenlemeye çalışıyoruz. Ama bizim attığımız adımlardan haberleri yok ki 'AK Parti'ye vuralım da ne olursa olsun.' Dertleri bu. Onlar yapıldığı zaman, kurulduğu zaman neredeydiniz? 

O medya yayın grubunun sesi o zaman çıkmıyor muydu? Niye o zaman onları konuşmadınız da şimdi konuşuyorsunuz? Şimdi dert başka... Şimdi oluşmuş olan hukukları var. Bu hukuk içerisinde bunları çözmeye çalışıyor AK Parti. Bunu görmemezlikten gelemezsiniz. 'Sadece Tayyip Erdoğan'a vurayım' diye bunu yazamazsın. Buna hakkın yok. Önce, bu hukuk nasıl oluşmuş, hangi iktidar zamanında oluşmuş, ne zaman oluşmuş, hangi iktidar döneminde bunlara müsaade edilmiş, git onları bir araştırıver. Ondan sonra konuş. Çevreciysem, yine iddialı konuşuşuyorum; evet, ben çevreciyim. Benim iktidarım çevreci. Bu çevreciliği her alanda savunuyoruz. 

'Çevreciyim' diye ortada dolaşanları sorun, çevrecilik adına ne yapmış? Denize akan suların insana faydası üzerinde çalışıyoruz ve çalışacağız. Hukuk içerisinde bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Eğer bu ülkenin karanlıkta kalmasını istemiyorsak, bu ülkede ucuza elektrik enerjisi elde etmek istiyorsak, bu kaynakları değerlendireceğiz. Bu vatanı seviyorsa, bu milleti seviyorsa kimse bu milletin önüne takoz olmasın. 

Şehirlerimizin çehresini değiştiriyoruz. Yapılan yollarda orta refüjler ve yan bantlar yeşillediriliyor, ağaçlandırılıyor. Ey çevreciler, buraları görüyor musunuz? Bunlar çevrecilik değil mi? Bunlar ne? 

KÖYDES Projesi'yle köylerimiz, ilk defa medeniyetin nimetlerine kavuşuyor. Yol yapıyoruz, yol yapmak çevrecilik değil mi? Bunların üzerinde de düşünün. Suyu olmayan köylere su götürmek çevreciliğin gereği değil mi? Suyu olmayan yerde çevrecilik adına ne yapabilirsin? Bunlar başarılıyor.''Devlet ile milletin uzun yıllardan sonra ilk kez gücünü birleştirdiğini anlatan Erdoğan, ''Durmak yok, yola devam'' dedi. 

Başbakan Erdoğan, güvene, istikrara ve sevgiye barış içinde, kardeşçe devam edeceklerini söyledi. Yaptığı konuşmada, partililere de mesajlar veren Başbakan Erdoğan, teşkilatın önümüzdeki yerel seçimlere iyi hazırlanması gerektiğini söyledi ve Rize'nin tüm ilçelerinde AK Parti'nin seçimleri kazanması için mücadele edilmesi önemine değindi. 

''Çünkü belediyecilik bizim işimiz, bizim mesleğimiz. Bu konudaki başarımız tartışılmaz'' diyen Erdoğan, AK Parti'nin tüm Türkiye'ye belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösterdiğini söyledi. 

''Güçlüyüz, şu anda iyi konumdayız'' denilerek, rehavet oluşması durumunda başarıya ulaşılamayacağını belirten Erdoğan, ''Bize tevazu yakışır. Mütevazı olacağız. Bütün halkımızı kucaklayacağız, ayrım yapmayacağız ve dün de söyledim; menfaat şebekelerine aramızda asla yer vermeyeceğiz. Bu konuda karalı, sağlam olacağız'' dedi. 



Editör: HABER MERKEZİ