Cumhurbaşkanı Gül tarafından affedilen Erbakan, daha önce sert sözlerle eleştirdiği AKP’lilere övgü yağdırdı: Onlar bizim evlatlarımız 

AYLAR SONRA BASIN KARŞISINDA
Kayıp trilyon davası nedeniyle hakkında verilen 2 yıl 4 aylık hapis cezası geçen salı günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından “affedilen” Necmettin Erbakan, dün aftan sonra ilk kez cuma namazı için yazlığından çıktı. 26 Mayıs tarihinden bu yana hapis cezasını denize sıfır villasında çeken ve cezasının bitmesine 2 yıl 25 gün kala Gül affıyla özgürlüğüne kavuşan Erbakan, aylar sonra basının karşısına da çıktı. 

MÜCAHİT ERBAKAN
82 yaşında olan ve iki korumasının desteğiyle yürüyebilen Necmettin Erbakan cuma namazı için gittiği Altınoluk’a 3 kilometre uzaklıktaki Ayvalı Burun Camii’nde sevgi gösterileriyle karşılandı. Erbakan’ı görebilmek için çok sayıda Saadet Partili camiye akın etti. Kimi Erbakan’ın elini öpmeye çalışırken kimisi ise “Mücahit Erbakan” diye seslendi. 

CEMAATTAN BASINA TEPKİ
Cemaat Erbakan’ı izleyen basın mensuplarına ise tepki gösterdi. Yürüme güçlüğü çeken Erbakan namazı oturduğu sandalyede kılabildi. Cuma namazının ardındansa Erbakan, geleneksel hale gelen Ayvalı Burun Camii’nin asmalı kamelyasında yapacağı sohbetine alkışlar eşliğinde yine korumalarının yardımıyla geldi. 

NAMAZINI SANDALYEDE KILDI 
Konuşmasına besmele ile başlayan Erbakan, “Hakkâ şükür, yapılmış olan hata düzeltilmiştir. Yine Nijerya, Afganistan, Endonezya, Mekke ve Medine’den bize dua eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı Gül, kendisinden beklenen olgunluğu üstlenmiştir, bundan ötürü de kendisine teşekkür ediyorum. Bu asmanın altında sizlerle buluştuğum için, Allah’a şükrediyorum” dedi. 

ONLAR BİZİM KARDEŞLERİMİZ
Erbakan gazetecilerin “Talebeniz sizi affetti, siz onları affettiniz mi?” sorusuna, bir yıl önceki duygu ve düşüncelerinden çok uzak bir yanıt verdi. 22 Temmuz seçimleri öncesinde AKP’yi “Ben ders anlatırken onların aklı dışarıda top oynamaktaymış” diye eleştiren RP Eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Gül’ün ev hapsini affetmesinin ardından, bu soruyu “Onlar bizim kardeşlerimiz, talebelerimiz ve evlatlarımızdır” diye yanıtladı. 

DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ

NECMETTİN Erbakan, daha önce AKP yöneticileri hakkında şunları söylemişti: 

4 Mart 2003: Asistanımdı, şimdi uşaklık ediyor. Akılsız adam. AKP uydurma bir parti. Üç ayda Allah cezalarını verdi. 

18 Eylül 2003: AKP iktidarı, halkı halsiz ve kansız bıraktı. Bunlar işbirlikçi. 

28 Eylül 2003: AKP’ye oy vermek, cehenneme bilet almak demektir. 

6 Mart 2004: İşbirlikçiler ve taklitçiler. 

17 Ağustos 2005: Son pişmanlık fayda vermiyor. Özellikle başbakanlık makamına oturmuş ya da oturtulmuş bir kimsenin önce kendini bilmesi gerekir. 

5 Eylül 2005: Araba geldi duvara tosladı. Artık yuvaya dönmenin vaktidir. 

13 Kasım 2006: İktidara geldiğinde Afyon Hindisi gibi kabarıyordu, dört yılda tüyleri döküldü altından leylek çıktı. 

11 Haziran 2007: Çanakkale’de emperyalistleri kovmuştuk. AKP vasıtasıyla bacadan girdi, tepemize oturdular.

3 Temmuz 2007: Saadet Partisi “süt”, AKP ise “kireç suyu”. 

7 Temmuz 2007: AKP, dış güçlerin hoşuna gitmek için Milli Görüş gömleğini çıkarıp deli gömleği giydi.
(Vatan)



Editör: HABER MERKEZİ