Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Dr. Masum Türker ve DSP Genel Sekreteri Dr. Hasan Erçelebi, parti yöneticilerini belirledi. DSP Olağanüstü Kurultayı sonrasında toplanan Parti Meclisi'nde Genel Saymanlığa Rizeli Mecit Şekeroğlu’nu getirdi.

DSP Parti Meclisi Toplantısı'nda yapılan Genel Sekreter ve Genel Sayman seçimi sonrasında, Genel Başkan Dr. Masum Türker ve Genel Sekreter Dr. Hasan Erçelebi, yardımcılarını belirledi.

DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevine, İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Parti Meclisi üyelerinden Dr. Serdar Savaş, Tufan Bural ve Önder Aksakal atandı.

DSP Genel Sekreterliği'ne ise Parti Meclisi üyelerinden Soydal Sılay, Peray Atahan, Mehmet Karaçay getirildi.

DSP Parti Meclisi toplantısında, DSP Genel Sekreterliği'ne Dr. Hasan Erçelebi, DSP Genel Saymanlığı'na da Parti Meclisi Üyesi Mecit Şekercioğlu seçilmişti.

DSP Başkanlık Kurulu, DSP Genel Başkanı Dr. Masum Türker'in başkanlığında şu isimlerden oluştu:

Dr. HASAN ERÇELEBİ (Genel Sekreter-Denizli Milletvekili)
1955 Denizli doğumlu. Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu A. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Planlaması Anabilim dalında, 'Köy Enstitülerinin Çağdaş Eğitim Yönetimine Katkıları' konulu tez ile doktorasını verdi. Denizli Eğitim Yüksek Okulu'nda Yrd. Doç Dr. olarak öğretim üyeliği, ABD Minnesota ve Arizona Üniversitelerinde 'Öğretmen Yetiştirme' konusunda inceleme ve araştırma yaptı. 21. ve 23. Dönem Denizli Milletvekili. Evli ve 2 çocuk babası.

MECİT ŞEKERCİOĞLU (Genel Sayman)
1954 Rize doğumlu. Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi mezunu. İnşaat mühendisi. Proje müşavirlik hizmetleri yapıyor. DSP Ankara İl Başkanı ve DSP Genel Saymanı olarak görev yaptı. Evli ve bir çocuk babası.

HASAN MACİT (Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili)
1953 Burdur doğumlu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi mezunu. 21. Dönem Burdur, 23. Dönem İstanbul Milletvekili. DSP Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Evli 2 çocuk sahibi.

Dr. SERDAR SAVAŞ (Genel Başkan Yardımcısı)
1960 Adana doğumlu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Sağlık Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. Doktor. Evli, 2 çocuk sahibi.

TUFAN BURAL (Genel Başkan Yardımcısı)
1969 Eskişehir doğumlu. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Toprak Bölümü mezunu.  Ziraat Mühendisi. DSP Polatlı İlçe Başkanlığı, Ankara İl Başkanlığı ve DSP Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu.Evli, 2 çocuk sahibi.

ÖNDER AKSAKAL (Genel Başkan Yardımcısı)
1960 Antalya doğumlu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi mezunu. İnşaat Mühendisi. Evli, 2 çocuk sahibi.

SOYDAL SILAY (Genel Sekreter Yardımcısı)
1943 İstanbul doğumlu. İstanbul Erkek Lisesi mezunu. Muhasebeci. Üsküdar İlçe ve İstanbul eski İl Başkanı. Evli 2 çocuk sahibi.

PERAY ATAHAN (Genel Sekreter Yardımcısı)
1952 İskenderun doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Evli ve 3 çocuk sahibi .

MEHMET KARAÇAY (Genel Sekreter Yardımcısı)
1963 Antakya doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Avukat. 2002 DSP Hatay İl Sekreteri. Evli 2 çocuk sahibi.

Editör: HABER MERKEZİ