HABER-YORUM: MUSTAFA TAŞ

29 Mart 2009’de yapılacak olan seçimler yaklaştıkça tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon’da da partilerin seçimlerde izleyeceği yol gündemin ilk sıralarını meşkül ediyor.

Ak Parti bir önceki seçimde kaybettiği belediye başkanlığını geri alabilmek için en uygun adayı bularak doğru strateji ile seçim kampanyasını Bayındırlık Bakanı Faruk N. Özak’ın önderliğinde başlatmış bulunuyor. Bakan Özak her hafta sonu Trabzon’a geliyor ve Belediyenin iyi yönetilmediğine dair açıklamalar yapıyor.

CHP’nin ise Trabzonluların “Volkan Abisi” mevcut başkan Volkan Canalioğlu’nun ile seçime gireceği tahmin ediliyor.

Ankara’da Murat Karayalçın’ın CHP’den aday olması DSP’nin de Murat Karayalçın’a destek vereceğini açıklaması geniş yankı buldu.

Akraba ziyareti için Çayeli’ne gelen DSP Trabzon İl Başkanı Sibel Suiçmez ile  MHP Camiasının önde gelen isimlerinden Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Cihan Suiçmez,  DSP İlçe Başkanı Sadettin Kutlu ve Yurtiçi Kargo Çayeli Yüklenicisi Gökhan Suiçmez, Çayeli’nde bulunan diğer akrabaları ve eşi Dr. Halit Suiçmez ile Lale Lokantasında Kuru Fasulye yerken sohbet etme imkanımız oldu.

 

 

Kendisine yaklaşan seçim öncesi DSP’nin Ankara’da olduğu gibi sizinde Trabzonda Volkan Canalioğlunu destekleyip desteklemeyeceklerini sorduğumda “Genel Başkanımız Zeki Sezer Trabzon’a geldiğinde seçimlerde DSP’nin güçlü olduğu yerlerde CHP’nin DSP’yi desteklemesini aynı şekilde CHP’nin güçlü olduğu yerlerde DSP tarafından desteklemesini teklif ettiğini fakat bu önerinin CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal tarafından zaman kaybedilmeden reddedildi. Biz DSP Trabzon il teşkilatı olarak hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Seçimlere de kendi adayımızla gireceğiz.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Duayen siyasetçi Süleyman Demirel’in “Siyasette 24 Saat çok uzun bir süredir” sözü ile değerlendirecek olursak 29 Mart yaklaştıkça siyasetin dengelerinin çok daha değişeceğini tahmin etmek zor değil.

Editör: HABER MERKEZİ