Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kendisine DP'nin genel başkanlığı teklifi yapıldığını belirterek, 'Bu teklif, olağan kongre sürecine kadar partinin birliğini sağlamak amacıyla yapılmıştır' dedi.

Bu tekliflerin bugün değil daha önce de geldiğini dile getiren Cindoruk, 'Ben DP'nin çok eski bir üyesiyim. Bu teklifleri saygıyla karşıladım ama kesinleşmiş bir şey yok' dedi. Cindoruk, şunları kaydetti:

'Bu teklifi yapan arkadaşlarımızın bir kısmı görevli de, değil yetkili de değil. Kaç zamandır söyleniyordu. Sayın Ağar ile bu konuyla ilgili bir araya geldim. O da teklif etti ama tabi düşünme payı lazım. Karar vermeleri lazım. Onun tek başına vereceği bir karar değil. Genel İdare Kurulu'nun (GİK) karar vermesi lazım.'

Öte yandan, DP GİK toplantısı Genel Başkan Ağar'ın çağrısıyla 4 Aralık'ta gerçekleştirilecek. 40 üyenin bulunduğu GİK'in bu toplantısına muhalif üyeler de katılma kararı almıştı.

Daha önce 17-18 Kasım tarihlerinde yapılması planlanan 4. Olağanüstü Büyük Kongre, Genel Başkan Ağar tarafından iptal edilirken, Mayıs 2008'e kadar yapılması gereken 9. Olağan Büyük Kongre için henüz süreç başlatılmadı.

Editör: HABER MERKEZİ