Cindoruk Yönetimi’nin görevden almaları artık garip bir hal almaya başladı. Bursa’nın başarılı il başkanı Avukat Füsun Yaşar’dan sonra bugün de Kırıkkale ve Balıkesir İl başkanlarının işten el çektirilmesine karar verildi.

Demokrat Parti’de Hüsamettin Cindoruk yönetimiyle birlikte artık mutad hale gelen görevden almalar garip bir hal almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde irili ufaklı teşkilatlarda yaşanan işten el çektirmelerin son halkası Bursa’dan sonra bugün de  Kırıkkale ve Balıkesir’den benzer haberler geldi. Özellikle Tansu Çiller-Süleyman Soylu çizgisinde bulunan teşkilâtlara karşı bir temizlik hareketi olarak algılanan bu gelişmeler, parti çevrelerinde rahatsızlık yaratıyor.

Bugüne kadar Rize, Antalya, Uşak, Giresun, Bursa il teşkilatlarının yanısıra Bursa’da 15 ve Balıkesir’de de 8 ilçe teşkilâtını görevden alan Cindoruk Yönetimi görevden alınan il teşkilatları listesine Kırıkkale ve Balıkesir İl Yönetimlerini de ekledi.

Edinilen bilgilere göre Kırıkkale’nin başarılı il başkanı Adem Tonga, bugün görevden alındı

29 Mart Mahalli İdareler seçiminde il belediye başkanlığını 1000 oy gibi cüzi bir farkla kaybeden il teşkilatının başındaki isim olan Adem Tonga, teşkilat üyeleri arasında sevilen bir sima. Özellikle geçtiğimiz seçimde çok ciddi bir başarı gösteren Tonga’nın, doğru düzgün bir gerekçe gösterilmeden işten el çektirilmesi parti kulislerinde şok etkisi yarattı.

Balıkesir Dikiş Tutmuyor
Soylu döneminin bir diğer başarılı ismi  il başkanı Mesut Akbıyık’ın istifasının ardından yeni yönetim, il başkanlığı’nı İlhan Erdinç’e verdi. Fakat henüz anlaşılamayan bir sebeple bütün Balıkesir teşkilatının işten el çektirildiği, yerine Anavatan kökenli bir il başkanının getirileceği konuşuluyor.

Kamuoyuna sürekli birleşme mesajları veren Demokrat Parti yönetiminin kendi iç bünyesinde böylesine bir tasfiye girişiminde bulunması siyasi çevrelerde “dağ fare doğurdu” yorumuna yol açtı.

Kaynak: Demokratlarplatformu
Editör: HABER MERKEZİ