Mahalli Seçimler öncesi yapılan birçok ankette %1-1,5 bandında gösterilen Demokrat Parti Türkiye Genelinde %3.7 oy almasına rağmen; Genel Başkan Süleyman Soylu başkanlığında toplanan DP Genel İdare Kurulu “Olağanüstü Kongre” kararı aldı.

Dün toplanan Demokrat Parti Genel İdare Kurulu, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası yayınlanan bildiride “Seçimlerde Demokrat Parti'nin aldığı oy hedeflediğimiz oranda olmamakla birlikte, aleyhteki bütün şartlara rağmen küçümsenecek, azımsanacak bir sonuç değildir. Aksine milletimiz Demokrat Parti'yi yok sayanlara sandıkta çok güzel bir cevap vermiştir. Aldığı seçim sonuçlarıyla Demokrat Parti halkımıza bir umut sunmuştur…” denildi.

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu bildirisinde Olağan Üstü Kongre tarihi de belirlendi. Buna göre Demokrat Parti 16 Mayıs 2009 tarihinde Olağanüstü Büyük Kongresini gerçekleştirecek.

DP Genel İdare Kurulu, Genel Başkan Süleyman Soylu'nun; çekilme kararı ile ilgili olarak da şu tespitte bulundu: “Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu bu iradenin partimiz ve ülkemiz kamuoyu tarafından sağduyuyla değerlendirileceğini düşünüyoruz. Bu istikamette müşterek sorumluluğumuzun gereği olarak Olağanüstü Büyük Kongre'nin 16 Mayıs 2009 tarihinde yapılması karar altına alınmıştır.”

DP Genel İdare Kurulu'nun almış olduğu “Olağanüstü Kongre” kararı sonrası gözle Tansu Çiller'e çevrildi. Demokrat Parti teşkilatlarında DYP eski Genel Başkanı ve Başbakan Çiller'in tekrar partinin başına geleceği konuşulurken; Çiller'in 16 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak kongrede genel başkanlığa aday olması durumunda, başka aday çıkmayacağı da kulislerden gelen haberler arasında…

changeTarget(document.getElementById('news_content'))
Kaynak: Haber61
Editör: HABER MERKEZİ