Demokrat Parti'nin önümüzdeki günlerde yapması beklenen genel başkanlık seçimi öncesi 'Çiller' sesleri daha da yüksek çıkmaya başladı. Demokrat Parti(DP) Rize il başkanlığı için yapılan kongrede üzerinde Tansu Çiller’in resmi ve “Sensiz Olmuyor Ana” yazılı bir pankart salona asıldı.

DP Rize il başkanlığı için yapılan kongrede asılan pankartta eski başbakan Tansu Çiller'in tekrar partinin başına geçmesi ihtiyacı olduğu yönünde sesler yükseldi.

İl başkanlığı için yapılan kongreden siyasi konuşmalar sırasında söz alan DP Çayeli eski ilçe başkanı Selman Kalyoncu, partinin demokrat ruhundan bahsederek, yeni bir genel başkan ihtiyacı duyulduğu bununda Tansu Çiller’in olması gerektiğini belirtti. Kalyoncu, “ Bu memlekette bir şeyler yaptıklarını iddia edenler var. Çok iddialı konuşanlar da var. Bizden önce seçtikleriniz dönüp Rize’ye bakmadılar diyenler var, ben açık söylüyorum Rize’ye çok iyi bakıldı. Bakanlara da huzurlarınız da teşekkür etmek istiyorum. Rize’de 45 fabrika 125 bin insanı emekli eden Sayın Demirel’i alkışlamanızı istiyorum. Bu memlekette Karadeniz otoyolunu yapan ve yapımı sırasında birçok sıkıntı yaşayan Ahmet Mesut Yılmaz’ı da alkışlamanızı istiyorum. Çay kesme politikaları ile Rizelinin cebine milyonlarca liranın girmesini sağlayan Sayın Tansu Çiller’i alkışlamanızı istiyorum.” Dedi.

Demokrat Parti de yeni bir genel başkan ihtiyacının yaşandığını belirten Kalyoncu, “bu isimin de Tansu Çiller olması gerekir” şeklinde konuştu.


 

Editör: HABER MERKEZİ