Dilek ASLAN

Demokrat Parti Güneysu İlçe Kongresi yapıldı. Bir süre önce vefat eden başkan Muhammet Peçe’ye vekalet eden Mevlut Ak, Kongrede başkanlığa seçildi.

DP Güneysu ilçe binasında yapılan kongreye DP Rize İl Başkanı Tuncer Ergüven, , İl Yönetim Kurulu üyeleri ile ilçe başkanları katıldı. 100 delegenin oy kullandığı seçimde Mevlüt Ak başkan seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Hızır Kazancı, Hüseyin Karali, Hüseyin Öksüz, Muhammet Pehlivan, Hasan Sancaktutan, Seyfullah Kalın, Şeref Peçe, Şahin İstif, Şaban Fırat, Mehmet Maşalacı, Muhammet Sancaktutan, Muhammet Kazdal, Vedat Torpil, Halil Yıldırım seçildi.

Kongrede konuşan DP Rize İl Başkanı Tuncer Ergüven, Demokrat Parti’ nin temel ilkelerinden bir tanesinin millet iradesini üstün tutmak olduğunu belirterek,”Bu inanç gereği parti olarak beyaz yürüyüşü başlattık. Bu kongre beyaz yürüyüşün Derepazarı’ n daki ilk adımıdır. Daha önceden de siyasi çalışmalarda kıratın hep izi vardı Ancak bir gece yarısı muhtırasıyla demokrasiye vurulan darbe neticesinde genel merkezin yanlış irade ve idaresiyle DP seçimlerde istediği sonucu alamamıştır. Bu gün DP’ nin çektiği sıkıntı budur. Biz inanıyoruz ki Süleyman Soylu ile kıratın yeniden ayağa kalkıp Türkiye’ nin sevk ve idaresine söz sahibi olacaktır Bütün inancımız budur. DP, AP, DYP’ de olduğu gibi bu millet için aştır, iştir, devlet güvencesidir, olmazsa olmazıdır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ