husamettin-cindoruk-mesut-yilmaz-2.jpg
 

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski başbakanlardan Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın da katıldığı DP'nin 64. kuruluş yıl dönümü kutlama töreninde  DP'nin, 'Türk siyasi hayatında darbe dahil her türlü siyasi olayı yaşamış bir siyasi çınar' olduğunu söyledi ve DP'nin, bir halk hareketi, kitle partisi olduğunu' ifade etti.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 'Ülkede sükunet içinde yeni seçimler yapılmasını, iktidarların siyaset yoluyla el değiştirmesini istiyoruz' dedi.

Cindoruk, DP'nin 64. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, DP'nin, 'Türk siyasi hayatında darbe dahil, her türlü siyasi olayı yaşamış bir siyasi çınar' olduğunu söyledi.

DP'nin, bir halk hareketi, kitle partisi olduğunu ifade eden Cindoruk, partinin bugün de yaşamını sürdürmesinde bu faktörün önemli yer tuttuğunu belirtti.

Cindoruk, DP'nin kurulduğu dönemde 'muvazaa' partisi olduğu yönünde eleştiriler yapıldığını belirterek, 'DP, Cumhuriyet ile muvazaa yaptı, demokrasiyle laiklikle muvazaa yaptı. Bugün bu muvazaa devam ediyor. Demokrasi, cumhuriyet ve laikliğe sıkı sıkıya bağlıyız' dedi.

DP'nin, 1946-1950 döneminde siyasi mücadelesini sakin ve hukuka uygun araçlarla yaptığına işaret eden Cindoruk, partisinin olgun duruşunu bugün de sürdürdüğünü vurguladı.

Cindoruk, kavgayı değil, barışı aradıklarını vurgulayarak, 'Ülkede sükunet içinde yeni seçimler yapılmasını, iktidarların siyaset yoluyla el değiştirmesini istiyoruz' diye konuştu.

Konuşmasında partililerden, DP'nin geçmişten gelen birikimini yeni fikirlerle buluşturarak geleceğe taşımalarını isteyen Cindoruk, DP kurucularını ve yaşamını yitiren partilileri de rahmetle andı.

Törene, partinin bazı eski yöneticilerinin yanı sıra eski başbakanlardan Mesut Yılmaz da katıldı.

husamettin-cindoruk-mesut-yilmaz-1.jpg

var tmp; tmp = document.getElementById('news_content').getElementsByTagName('a'); for(i=0; i
Editör: HABER MERKEZİ