Mustafa BAYRAK

RİZE: DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici ile birlikte CHP Rize il Başkanı Mehmet Aslankaya ile CHP Rize Belediye Başkan Adayı Av. Remzi Kazmaz’ı ziyaret ederek, yerel seçimler için destek verdi.

Artvin ve ilçelerinde çeşitli incelemeler ve CHP’li belediye başkanlarına destek ziyaretlerinde bulunduktan sonra Rize’ye gelen Çelebi ve Ekici, CHP Rize il başkanlığını da ziyaret ederek, il başkanı Aslankaya ile belediye başkan adayı Kazmaz’a destek verdiklerini açıkladı.

CHP il başkanlığında Mehmet Aslankaya ile söyleşen ve Rize’deki iş ve çalışma yaşamı hakkında bilgiler alan DİSK Genel Başkanı Çelebi, dünyayı sarsan ekonomik krizin Türkiye üzerindeki etkilerine dikkat çekerek; yerel seçimler sonrasında daha büyük sıkıntılar yaşanacağına işaret etti.

Yerel seçimlerin özellikle emek kesimi ile emekten yana olanlar için önemli bir fırsat oluşturduğunu anlatan Çelebi, özellikle bir süre önce Çaykur’da yaşanan sendikal haksızlıkların yaşanan sürecin en açık göstergesi olduğunu kaydetti.

CHP Rize Belediye Başkan Adayı Av. Remzi Kazmaz ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen DİSK Genel Başkanı Çelebi ile DİSK Genel-İş Genel Başkanı Ekici, AKP iktidarının ülke yönetiminde olduğu kadar yerel yönetimlerde de emek kesimi üzerinde baskı kurarak korku imparatorluğu yaratmaya çalıştığını ileri sürdü. Emeğe saygı duymayanların emekten yana politika ve proje üretemeyeceğini anlatan Rize Belediye Başkan adayı Kazmaz, özellikle çalışanlar ve üreticilerin hor görülerek emeğinin karşılığını almalarına olanak tanınmadığını, baskı ve tehditlerle sindirilmeye çalışıldığını ifade etti. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin görmezden gelinerek iş dünyası ve çalışanların suçlandığının altını çizen DİSK Genel Başkanı, “Ülkemizde 2,5 milyonu aşkın bir çalışan işçi kesimi olmasına karşın 700 bin civarındaki sendikal örgütlenme sayısı, içerisinde bulunduğumuz baskıcı ve antidemokratik uygulamaların en açık göstergesidir. Kriz görmezden gelinerek herhangi bir önlem alınmaması hem çalışan kesimi hem de iş çevrelerini ekonomik darboğazın eşiğine getirmiştir. Bizim endişemiz, yerel seçimlerden sonra bu darboğazın daha da genişleyerek bir kaos ortamı oluşturacağı yönündedir. Bizleri felaket tellallığı yapmakla itham eden Başbakan, IMF kapılarında akıl almaz tavizler vererek bu krizin daha da derinleşmesini ve ülke ekonomisinin büyük bir oranda çökmesine neden olacağını görmelidir. Türk halkı ve çalışan emekçi kesim önündeki yerel seçim fırsatını bu yönde iyi değerlendirmeli ve emekten yana olan, emeğe saygı duyan yerel siyasetçileri desteklemelidir. Biz bu yönde tavrımızı açıkça ortaya koyuyoruz” dedi

Editör: HABER MERKEZİ