Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sabah saatlerinde Rize’ye gelerek bir restoranda partisinin il ve ilçe yönetimleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Babacan, ayrıca, geçtiğimiz günlerde Kovid-19 nedeniyle kardeşi vefat eden partisinin Rize İl Başkanı Ömer Köroğlu’na taziyede bulundu. Sağlık sorunları nedeniyle evde tedavisine devam eden partisinin Kurucu İl Başkanı Metin Erdoğan’a geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Tanışma ve kaynaşma toplantısı şeklinde geçen kahvaltı programında kapanışı yapan DEVA Partisi Genel Başkan'ı Babacan konuşması sırasında istişare kültürünün önemine vurgu yaparak "Biz partimizi kurarken çokça saha araştırması yaptık, yaptırdık. Bilim insanları ile kanaat önderleri ile alimler ile oturduk. Ülkemize ve kültürümüze uygun en ideal devlet yönetim şekli nedir diye baktık.

Gördük ki bizim kültürümüz belli bir sistemi tasvir etmiyor. Fakat bizim kültürümüz 3 önemli ilkeyi devlet yönetiminde olmazsa olmaz kılıyor. Bunlar; istişare, ehliyet ve liyakat ve adalet. Bunlar bir devlet için olmazsa olmazlardır.

Devleti tek kelime ile özetlersek buna "adalet" diyebiliriz. Fakat  şu anda bu değerler ne yazık ki yozlaşmış durumda. Biz devlet yönetiminde bu değerleri tekrar tesis etmek için, istişare kültürünü yeniden hayata geçirmek için çalışacağız ve geçmişte de böyle yaparak başarılar elde ettik" dedi.

 

Beraberinde gelen Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Rize eski Milletvekili Hasan Karal; siyasetin özellikle Rize'de oldukça zor olduğunu fakat Rize'den kendisine her gün 30-40 telefon geldiğini, arayanların yavaş yavaş Deva Partisine katılmaya başladığını belirtti. Yaklaşık 200 esnafı liste yaptığını ve tek tek ziyaret edeceğini ifade etti. 

Editör: HABER MERKEZİ