İstifaların arkasında ki ismin belediye başkanı Kalça’nın olduğu öne sürüldü.

AK Parti Derepazarı ilçe teşkilatında uzun zamandan beri parti içinde yaşanan anlaşamazlıklar istifayla sonuçlandı. İlçe başkanı ve yönetimi İl başkanı Hasan Karal’a topluca istifalarını sundu. İl başkanı Karal ise bu istifaları kabul etti. Derepazarı mahalle muhtarları ise istifalara tepki gösterdi.

Belediye başkanı istemedi ilçe başkanı istifa etti.

Karadeniz gündem editörleri istifalarla ilgili olarak şu bilgilere ulaştı.

Derepazarı ilçe başkanı Kadir SATIR Yaptığı çalışmalar sonucu, Derepazarı belediye başkanı Şaban KALÇA ile ters düştü. Başkan Kalça, ilçe başkanı  SATIR’ı birkaç kez il başkanı Hasan KARAL’a  şikayet ederek görevden alınmasını istediği öne sürüldü.

Daha sonraki süreçte ,ilçe yönetimiyle de ters düşen başkan SATIR’a ilçe yönetim kurulu üyeleri de belediye başkanı KALÇA’nın yanında saf alarak  ilçe başkanı SATIR’ı istifaya zorladı.Başkan SATIR,bütün baskılara rağmen istifa etmedi.

Daha sonra ki süreçte tartışmalar büyüyünce bu kez Derepazarı yönetim kurulu üyeleri ilçe yönetiminden topluca istifa etti. Yaşanan bu istifalar karşısında il başkanı Hasan Karal’ın başkan SATIR’ın istifasını istedi. Yaşananların duyulması üzerine Derepazarı ilçesi bazı mahalle muhtarları ile bazı köy muhtarları başkan SATIR’ın istifa etmemesi ve görevden alınmaması için çaba harcadı. Muhtarlar mevcut başkanın çok iyi çalışan bir başkan olduğunu ve görevinde kalması gerektiğini ifade ederek il başkanı Hasan KARAL’ın kapısını çaldı. Muhtarların çabasıda bir sonuç vermeyince ilçe yönetim kurulu üyelerinin istifası sonrası ilçe başkanı Kadır SATIR’da istifa dilekçesini il teşkilatına sundu.

Başkan Satır belediye başkanıyla anlaşamadık

Derepazarı AKP ilçe başkanı Kadır SATIR Karadeniz gündem editorlerine yaşanan istifa depremini doğrularken şunları söyledi;

“Ben partimin siyasal anlayışına uygun bölgemde hizmet vermeye çalıştım. İlçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla anlaşmamazlığa düştük. Belediye başkanımız sayın Şaban KALÇA’ile de sorunlarımız oldu. Başkan benim başkanlıkta kalmamı istemedi yaşanan bütün bu anlaşmamazlıklar sonrası istifa etmem grektiğine inandım ve istifa ettim. Şimdilik söyleyeceklerim bunlardır”ded.

İsitfalarla ilgili görüşlerine başvurduğumuz il başkanı HASAN KARAL, ise İstanbul’da bir toplantıda olduğunu müsait olmadığını belirtti.

Derepazarı AK Parti ilçe teşkilatında ki bu istifalar ilçede  ve Rize AKP’de adeta deprem etkisi yaptı. Tüm kamuoyu bu istifaların arkasında ki asıl gerçeği merak ediyor. İl başkanı Karal’dan tatmin edici bir açıklama bekliyor.
(Kaynak:K.Gündem)

Editör: HABER MERKEZİ