Demokrat Parti(DP) Rize İl Başkanı Tuncer Ergüven, parti içerisindeki tüzüğe aykırı uygulamalardan dolayı partideki görevinden istifa ettiğini açıkladı.  

DP Rize İl Başkanı Tuncer Ergüven Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde düzenlediği basın açıklamasında, parti içindeki tüzüğe aykırı görevlendirmeler ve görevden alınmalardan dolayı Rize İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Ergüven yaptığı açıklamasında, görevden alınan 45 arkadaşı gibi görevden alınmayı bekleyemeyeceğini belirterek, DP Milletvekili Mesut Yılmaz hakkında sert açıklamalarda bulundu. Ergüven, “Birleşmenin ardından gerçekleştirilen yeni oluşumda seçilmiş insanların birkaç kişinin bir araya gelerek görevden alınmaları yada istifaya zorlanmaları siyasi ahlaksızlıktır.  Ben partinin bana en çok ihtiyacı olduğu dönemde görev aldım. Partinin en zor dönemlerinde. O dönemler il başkan adayı bulunamıyordu. Şimdi ise başkanlık için talip çok. Siyaset anlayışım ve etik gereği, aday zenginliği yaşanacak bu dönemde daha zengin arkadaşların önünü açmak için görevinden istifa ettim.”dedi.  

Ergüven açıklamalarında DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’ı sert bir dille eleştirerek, “Mesut Yımaz olmasa Anavatan Partisi Rize’de DP’ye üye olacak bir tek adam bulamaz.  Ama Türkiye genelinde Anavatan Partisi’de Mesut Yılmaz demek değildir.Tüm Karadeniz Mesut Yılmaz’ın tekelinde değildir. Ben Mesut Yılmaz’ı 1976 yılından bu yana tanırım. Siyasi menfaati olmadan Rize’nin değil, Türkiye’nin de meselelerini sahiplenmez. Rize’nin çözdüğü bir meselesini bilmem. Ancak başkalarının çözdüğü meseleleri sahiplenmesini iyi bilir. Rize’de beş dönem milletvekilliği yapmıştır. 

Tabelalar sökülsün Kaptanpaşa’da ki evinin yolunu bulamaz. Amacı bir şekilde bu partinin başına geçerek Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kendisine alp yapı oluşturmaktır. 

Ancak Rize’de bir dahaki dönem DP tabanını yok sayarak Milletvekili adayı olursa seçim sonrası alacağı Sabiha Gökçen’a dönüş bileti olur. Bu yapılan oluşum, birleşme değil köşe yapmadır” şeklinde konuştu.
 

Editör: HABER MERKEZİ