Saadet Partisi Milletvekili Adayı Cemil Çolak “Çaykur’un özelleşmemesi  için elimizden geleni değil, tüm vücudumuz ve azalarımızla bu yönde bir karara karşı duracağız. Bizim bir tek çayımız var. Allah’ın bize vermiş olduğu bir nimet bu” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti, “ Buraya gelecek olan tüm siyasi parti yetkililerine ve oy isteyecek adaylara, asıl önemli olanın ekmek olduğunun hatırlatılması gerek. Çay yoksa bölgede yok demektir. AKP’nin 8 yılda çaya verdiği değer ortadadır. Dün çaya verilecek taban fiyatını çay ve simit üzerinden hesap yapıp  1 lira olması gerekir diyen  insanlara Allah öyle bir Allah ki, 2 dönem iktidar olmayı nasip ediyor ama onlar çayı 1 lira seviyesine çıkartamıyorlar. Allah’ın verdiği ota kota mı olur diyenler bu gün o sözlerini unutup çayda kota uygulamaya devam ediyorlar”. 

“Öncelikle şunu söylemek lazım; Rize bir kere kimsenin babasının çiftliği değildir”  diyen Çolak, “ Bu meydanlarda bunu haykıracağız. Diğer bir hususta  kimse Başbakan’ın kanatları altına sığınmasın. Bugün Rize’ye  Organize Sanayi Bölgesini  kazandıramayan, tersane yapma becerisini gösteremeyen bir AKP teşkilatıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Adayı Cemil Çolak Ak Parti Milletvekili Adaylarının Rize’den ve Rizeliden uzak ve ilişiksiz olduğunu ima ederek “Sayın Bakana Çayeli’nin kaç köyü var, Rize’nin kaç mahallesi var, AKP’nin kaç belediye ve il genel meclisi üyesi var, kaçının ismini bilirsin diye bir sorun bakalım bilebiliyor mu?' dedi.

Elbette buranın evlatlarıdırlar. Rize’nin bir bakanının olmasından gurur duyarız. Yeter ki hizmet etsinler, başımızın üstünde yerleri var. Ancak “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diye bir söz vardır. Bugün denizcilik sektörünü elinde bulunduran Rizeliler, deniz deyince akla gelen Rize’ye bir tersaneyi İyidere havzasına veya Fındıklı’ya kazandıramıyorsa, Rize’ye 25-  30 bin kişilik istihdam sağlayabilecek imkanlar kazandıramıyorlarsa, bu insanımızı hala çaya mahkum ediyorlarsa, başbakanın kanadı altına sığınarak siyaset yapan kişilerin gelip Rize halkından oy istemeye hakları yoktur” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ