Ak Parti Rize Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu geçtiğimiz hafta içerisinde başarısızlıkla suçladığı Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce konusunda kamuoyundan ve siyasi arenadan beklediği desteği alamayınca 'siyasi kaza yaptım' diyerek geri adım attı.

Çırakoğlu, Rize'nin Ardeşen ilçesinde esnaf ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Basın mensuplarının Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce'yi suçladığı konuşması sorulunca Çırakoğlu yaptığı açıklamada siyasi kazaya uğradığını belirterek her yerde her doğrunun söylenemeyeceğini, bundan dolayı siyasi bir kaza yaptığını ifade etti.

Çırakoğlu 'Kişisel olarak hiçkimseyle sorunum yok. Bahsedilen kurumun başında olan arkadaş benim arkadaşım. Ben çok destek verdim kendisine. O konuşmamda eksikliklerin olduğunu ve bu eksikliklerin dile getirilmesi gerektiğini ifade ettim.

2002 öncesi ile 2002 sonrası karşılaştırılamaz diyen Çırakoğlu tabiki 2002 öncesine göre Çaykur dahil bütün kurumlar iyi noktadayız. Biz diyoruz ki sağlıkta da iyi noktadayız ama bu yetmez. Sağlıkta da daha nasıl iyi olabiliriz? 1997'deki sağlıktaki durum ile şimdiki sağlık durumunda Rize'de mukayese edilemeyecek kadar çok iyi durumdayız. Yeterli mi? değil. Eksiklerimiz var mı? var' diyerek Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce'yi neden başarısızlıkla suçladığını açıkladı.

Editör: HABER MERKEZİ