Gül'ün cumhurbaşkanlığını, AKP'yi en çok eleştiren isimlerden Cindoruk'a Gül de Erdoğan da DP Genel Başkanı seçildiği için tebrik mesajı gönderdi. Kendi partisini kuran eski dava arkadaşları Şener'i ise aramadılar bile.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokrat Parti (DP) Kongresi'nde genel başkanlığa seçilen Hüsamettin Cindoruk'a tebrik mesajı göndererek kutlarken, geçen hafta Türkiye Partisi'ni kurarak başına geçen 'eski dava arkadaşları' Abdüllatif Şener'i pas geçti. Ne Gül ne de Erdoğan, Şener'e kutlama mesajı gönderdi.

CİNDORUK KÖŞK'E ÇIKACAK
Cumhurbaşkanı Gül, başarılar dilediği Cindoruk'un kendisini ziyaret talebine de olumlu yanıt verdi. Cindoruk, önümüzdeki günlerde Köşk'e çıkarak Gül'ü ziyaret edecek. DP'nin yeni lideri, Gül'ün cumhurbaşkanı seçildiği süreçte, '367' kararına destek vermişti. Cindoruk, parti başkanı olduktan sonraki açıklamalarında da 'Gül'ün hala kendini cumhurbaşkanı olarak kabul ettiremediğini, bu yüzden Köşk'e sanatçıları vs. davet ettiğini' söylemişti.

Cindoruk, Gül görüşmesine giderken cebinde 'Bir Mayın Temizle Üç Çiçek Açsın' adıyla hazırlanan 'mayın' raporu da olacak. Mayın temizleme işinin, zamanında ve risksiz yapılması için NATO'ya bağlı NAMSA'ya görev verilmesi gerektiğini savunan DP lideri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e önerilerde bulunacak. (Habertürk)

Editör: HABER MERKEZİ