Başbakan Erdoğan ile Aydın Doğan arasındaki polemik karşılıklı açıklamalarla gittikçe tırmanıyor. Erdoğan'ın 'Ben senin daha önceki bildiğin başbakanlardan değilim' açıklamasına Aydın Doğan'dan cevap gecikmedi. 'Erdoğan benim sicil amirim değil' diyen Aydın Doğan, savaşın devam edeceği mesajını verdi. 

DOĞAN GAZETESİNDEN 'SENİ DE BİTİRİRİZ' TEHDİDİ

Başbakan Erdoğan ve Aydın Doğan arasındaki bu gerginlikte Doğan Grubu gazeteleri de pozisyon almakta gecikmedi. Kısa bir süre önce Aydın Doğan tarafından satın alınan Vatan gazetesi yazarı Okay Gönensin, Tansu Çiller örneğini hatırlatarak Erdoğan'a 'Çiller'i bitirdiğimiz gibi seni de bitiririz' mesajı verdi. 

ÇİLLER ŞİMDİ EVİNDE OTURUYOR

Gönensin, yazısında Tansu Çiller'in siyasi hayatının sona ermesinin Aydın Doğan Grubu'nu hedef alması nedeniyle olduğunu ima ederek Erdoğan'a aba altından sopa gösteriyor: 

'Dün Erdoğan’ın konuşmasını izlerken yaklaşık on yıl önceki bir sahneyi hatırladık. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller kendisini siyaseten kurtarmak için son bir hamle olarak basına saldırmıştı. Sultanahmet Meydanı’nda Erdoğan’ın dünkü üslubunun aynısıyla, ağır ama mesnetsiz iddialarla esmiş köpürmüştü. 

Bugün Çiller evinde oturuyor. Kendisi hakkında “iyi bir başbakandı” diyeni bulmak da zor. Hatta birkaç yıl sonra gençler adını bile zor hatırlayacak ya da hatırlamayacak. 

Sıkışan siyasinin halleri böyledir. Sıkışmamış, rahat, ne yaptığını bilen siyasinin halleri ise bunun tam tersidir.' (ensonhaber)

Editör: HABER MERKEZİ