Son zamanlarda adı sıkça DP Genel Başkan adaylığı için anılan eski Başbakanlardan Tansu Çiller, “dedikodu” olarak nitelendirdiği iddialara tepki gösterdi. 'Daha ortada fol yok, yumurta yok' diyen Çiller, Hüsamettin Cindoruk'un açıklamalarını da samimi bulmadı.

'Bunların hiçbiri doğru değil'
ANKA’nın edindiği bilgiye göre, yakın çevresine genel başkan adaylığı konusunu değerlendiren Çiller, “Ben durduğum yerde duruyorum, ama sürekli dedikodular çıkıyor. Bunların hiçbiri doğru değildir” dedi. Çiller’in süreçle ilgili, bazı köşe yazılarını da üzüntüyle takip ettiği ifade edilirken, “Ben adayım, demedim ki. Nedir bu eleştiriler? Daha ortada fol yok, yumurta yok. Bunların konuşulması beni üzüyor” şeklinde tepki gösterdiği öğrenildi.

'Cindoruk 'istiyorum' diyor ama..' 
Demokrat Parti’de beklediği uzlaşmayı henüz bulamadığını da ifade eden Çiller, genel başkan adaylığı konusundaki fikri beraberliğin ‘sözde’ olmasından da şikayet etti.

Çiller’in DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un kendisi için “buyursun, gelsin” şeklindeki açıklamalarını da samimi bulmadığı belirtilirken, “Cindoruk ‘istiyorum’ diyor ama üzen sözler de söylüyor. Partide bir konsensüs henüz gerçekleşmiş değil” dediği belirtildi.

Bu ayın sonuna kadar değerlendirmelerini sürdüreceği kaydedilen Çiller’in, yeni yılla birlikte kamuoyuna açıklama yapacağı da ifade edildi. (Akşam)

Editör: HABER MERKEZİ