CHP 18. Olağanüstü Kurultay'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu740 oy alırken, Muharrem İnce ise 415 oy aldı. Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi. CHP'de Muharrem İnce'yi 177 delege aday göstermişti. İnce, aldığı oy oranıyla sürpriz yapmış oldu. Kemal Kılıçdaroğlu böylece üçüncü kez CHP Genel Başkanlığı'na seçilmiş oldu. Ancak Muharrem İnce'nin aldığı oy oranı şaşkınlık yarattı. Çünkü CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'nun 944 oy alması bekleniyordu. Bu sonuçlara göre Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkanlığa aday gösteren delegelerin bir bölümü seçimlerde Muharrem İnce lehine oy kullandılar.

240 DELEGE, KILIÇDAROĞLU'NA İMZA, İNCE'YE OY VERDİ

Genel Başkanlık seçim sonuçları ise, adaylık için verilen bu imzalardan çok farklı çıktı. Kılıçdaroğlu 740 oy aldı. İnce ise Genel Başkanlık yarışında 415 oyda kaldı. 
Ancak Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy sayısı, kendisine genel başkan adaylığı için verilen imza sayısının çok altında kaldı. Toplamda 204 delege, kurultay başında Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için imza verip, oyunu İnce için kullandı. 

YÜZDE 64.1 OY ORANI 
Seçimde 1181 delege oy kullandı. 1155 geçerli oydan Kemal Kılıçdaroğlu 740 delegenin oyunu aldı. Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 415 delegenin oyunu aldı. Başka deyişle Kılıçdaroğlu yüzde 64.1, İnce ise yüzde 35.9 oy aldı. Kurultay'da Parti Meclisi seçimi ise yarın yapılacak.

 

Editör: HABER MERKEZİ