Dışişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı üzerindeki görüşmelerde söz alan İnce, 12 Eylül sonrasında Diyarbakır Cezaevinde işkence yapıldığını ifade ederek, ''Peki Mamak'ta MHP'lilere, Metris'te solculara işkence yapılmadı mı?'' diye sordu. İnce, CHP, MHP ve BDP'de siyaset yapanların işkenceye maruz kaldığını ifade ederek, ''Kin mi tutalım, elimize silah alıp, jandarma kötülük yaptı diye kurşun mu sıkalım? Demirel'i darbeler indirdi, kin mi tuttu?'' sorularını yöneltti.

Sadece Kürtlere işkence yapılmadı
BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata'nın konuşmasında bölgesel Kürt yönetiminin bayrağından söz ettiğini anlatan İnce, ''milli maçların başlayacağını, 4 grup başkanvekili olarak, ellerinde Türk bayrağıyla maçlara gitme önerisinde'' bulundu. İnce, ''Orada ne haksızlık varsa, sizinle Şırnak'a gelmeye, basın açıklaması yapmaya varım.Ama siz de elinizde Türk bayrağıyla, milli maça geleceksiniz'' dedi.

Empati yapmaya çalıştığını belirten İnce, ''Zannetmeyin ki bu ülkede sadece size işkence, haksızlık yapıldı'' görüşünü dile getirdi.

BDP Grup Başkanvekili Ata, ''Türkiye sınırları içerisinde silahlı Kürt muhalefeti yapan bir örgüt'' bulunduğu görüşünü dile getirerek, ''bu örgütün silah bırakabilmesi konusunun kapalı oturumda tartışılabileceğini'' savundu. Ata, bir güvence gerekebileceğini, bunun koşullarının yaratılması gerektiğini öne sürerek, dağa çıkanın da bu ülkenin çocukları olduğunu söyledi. Ata, dağa niye çıktıklarının, dağdan nasıl indirilmesi gerektiğinin tartışılması gerektiğini söyledi.

Ata, milli maçları takip ettiğini, Dünya Kupası'nda da İspanya'yı tuttuğunu dile getirdi.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Anayasa Mahkemesi kararını baktığında ''şaşkınlık içinde olduğunu'' söyledi. Kaplan, kararı, ''Ne şiş yansın ne kebap, iktidarı da muhalefeti de idare edeyim'' kararı olduğunu öne sürdü.

MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi ise Çanakkale'de ''Hektor heykeli'' konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a yönelik eleştirilerini sürdürdü. ''Çanakkale'de şehitler anıtının karşısına 50 metrelik Hektor heykeli yapmaya kalkarsan dur denir'' diyen Sipahi, Şehitler Anıtı'nın yüksekliğinin 41 metre 70 santimetre olduğunu belirtti. Sipahi, bunun 40 metresinin Atatürk'ün bir sözünün ilhamı, 1 metre 70 santimetresinin ise Atatürk'ün boyu olduğunu kaydederek, ''Yani anıt 250 bin şehit artı Mustafa Kemal'i temsil eder. Sen, kültür özürlü ve tarih bilincinden nasip almamış bir Bakan olarak 250 bin şehit artı Mustafa Kemal'i Hektor'un yanında ikinci dereceye düşürmeye kalkarsan, sen Çanakkale Destanını Yunan destanı İlyada'nın yanında ikinci plana atlamaya kalkarsan sana dur derler'' diye konuştu.
Editör: HABER MERKEZİ