Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den geçen yol boşanan Aylin Kotil, aktif politikaya girmek için CHP İstanbul il yönetimi ile biraraya geldi. CHP eski İstanbul Belediye başkanlarından olan Aytekin Kotil'in yeğeni olan Aylin Kotil, 'CHP ile görüşmemizde henüz bir görev tanımlaması yapmadık' dedi.

'NE GÖREV VERİLİRSE KABUL EDECEĞİM'
CHP ile olan görüşmesi hakkında Taraf gazetesine bilgi veren Kotil, 'Aileden CHP'liyim. Ben her zaman CHP ile görüşürüm. Son görüşmemizde yerel seçimler sırasında kendileri için çalışacağımı söyledim. Ne görev verirlerse kabul edeceğim' dedi.

ŞİŞLİ'DEN ADAYLIK ETİK OLMAZ
Şişli'den belediye başkanı adayı olma iddialarını yalanlayan Aylin Kotil, 'Şişli belediye başkanlığına aday olmam ya da o bölgede çalışmam gümdeme dahi gelmedi. Bu zaten etik olmaz' dedi.

PARTİM NASIL İSTERSE
Kotil, 'CHP'li politikacı bir aileden geldiğim için poltikanın her zaman içinde oldum. Bu kez kendim aktif olarak yer almak istiyorum. Yaptığımız görüşmede bunu belirttim. Herhangi bir ilçeye adaylığım gündeme gelmedi. Parti nasıl ve ne şekilde çalışmamı isterse öyle çalışacağım' diye konuştu.

CHP'NİN SARIGÜL'E KARŞI KOZU
Aylin Kotil açıklamasında Şişli'den adaylığının söz konusu olmadığını söylese de, CHP'nin Şişli'de Sarıgül'e rağmen kazanmak gibi bir prestij hesabı olduğu biliniyor. Kotil'in adaylık teklifi olmadığı yönündeki açıklamasının ardından 'Parti nasıl ve ne şekilde çalışmamı isterse öyle çalışacağım' diyerek böyle bir tercih karşısında itiraz etmeyeceğinin de sinyalini verdi.

Aylin Kotil, geçtiğimiz aylarda Mustafa Sarıgül tarafından üniversite öğrencisi genç bir kızla aldatıldığını öğrenince boşanma davası açmış ve evliliğine son vermişti. (ensonhaber)
Editör: HABER MERKEZİ