Rize'de Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçim heyecanı yaşanıyor. İl Başkanlığı seçimlerinin yapılacağı CHP İl Başkanlığı Kongresi'nin tarihi 7 Mart 2010 olarak belirlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı 33. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın tarihi belirlendi.

Edinilen bilgiye göre; Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı 33. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 7 Mart 2010 Pazar günü Rize İsmail Karaman Kültür merkezi’nde yapılacağı belirtildi.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN 2 LİSTE YARIŞACAK

Rize’de yapılacak olan CHP İl Kongresi'nde başkan adayları Mehmet Aslankaya ile Niyazi Seferoğlu listeleri seçilme mücadelesi verecek.

aslankaya-seferoglu.jpg

CHP’NİN YENİ İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Rize'de devam eden ilçe kongreleri’nin ardından yapılacak olan ve 2 adayın yarışacağı öğrenilen İl kongresi'nde bazı ilçe yönetimlerinin baskısı sonucu adaylığını açıkladığı öne sürülen Niyazi Seferoğlu’nun Mevcut Başkan Mehmet Aslankaya’ya karşı kazanma şansının yüksek olduğu CHP kulislerinde yankılanmaya devam ediyor.

SEFEROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı için adaylığı açıklayan Çamlıhemşin Eski İlçe Başkanı Niyazi Seferoğlu kongre öncesi ilk açıklamayı Gelişim Tv Haber Müdürü Ömer Faruk Zenginal'a yaptı.

Uzun zamandır adaylık süreci içerisinde olduğunu belirten Seferoğlu; “Çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce de aday olduğumuzu deklere etmiştik. Bütün il delege ve partili arkadaşlarımız ile uzun zamanlı olarak yapmış olduğumuz değerlendirme de bu görevi üstlenmemin gerektiğine inandık.” dedi.

ORTAK TALEP DOĞRULTUSUNDA ADAY OLDUM

Seferoğlu adaylığını il ve ilçe teşkilat ve örgütlerin ortak isteği doğrultusunda koyduğunu belirterek, “7 Mart’ta yapılacak olan Rize il kongresinde il başkanlığına olan talebim devam ediyor. Kongre sonrası il başkanı olduğum zaman Rize’de yeni bir CHP yi yaratmanın meşgalesi içerisinde olacağız. 7 Mart’ta bir demokrasi şöleni ile görev değişikliği ile başkanlığa seçileceğime inanıyorum.” dedi

ASLANKAYA İLÇE KONGRESİNE KATILMAMIŞTI

CHP kulislerinde “Aslankaya’nın kaybetme ihtimalinin yüksek olduğu” şeklindeki iddia süreci içerisinde ise CHP’nin Rize İl Başkanlığı görevini yürüten Aslankaya’nın Fındıklı İlçesinde yapılan ilçe kongresine katılmaması yine CHP kulisleri’nde Aslankaya’nın bazı ilçe yönetimlerine tavır takındığı şeklinde yorumladı.

Haber: Ömer Faruk ZENGİNAL

Editör: HABER MERKEZİ