Dilek ASLAN

CHP Rize il örgütü aday tanıtım toplantısında konuşan Rize Belediye Başkan adayı Avukat Remzi Kazmaz, Rize’ye horon kurmaya geldiğini belirterek, “İki başbakan ile yarışacağım. 20 yıldır Rize’nin siyasetine ipotek kuranlara karşı aday oldum. Bu gün horon çiklisini kuruyorum. 29 Mart sabahı Cumhuriyet meydanında horon tepeceğiz” dedi.


Rize İsmail kahraman Kültür merkezinde organize edilen CHP Rize Belediye Başkan adaylarının tanıtım toplantısında ilk konuşmayı CHP Rize İl başkanı Mehmet Aslankaya, başbakan Recep Tayyıp Erdoğan’ın Rize’de 200 kişi tarafından karşılandığını iddia ederek, “CHP’ nin aday tanıtım toplantısında salon dolup taşıyor Demek ki 20 yıldır kandırılan Rizeliler nasıl bir yanlışlığın içerisinde düştüklerini anlayarak şimdi CHP zamanı deyip bu salona koştular” dedi.


Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Rize Belediye Başkan adayı Avukat Remzi Kazmaz, doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek için aday olduğunu belirterek, “ Bu toprakların insanları bana çok emek verdi Onların sayesinde hayatımda bütün amaçlarıma ulaştım. Edindiğim tecrübe ve birikimlerimi hemşerilerimle paylaşmak için aday oldum. Bu güzel şehrin makus talihini değiştirmek, Karadeniz’ in bu güzel incisi Rize’yi çağdaş ve modern bir kente dönüştüreceğim. Yıllardır bu güzel şehrin insanlarına konulan siyasi, ipoteği kaldıracağım. Yıllardır sömürülen çay üreticisinin alın terini savunmak, geçimini çaydan sağlayan, hakkını gasp edenlere karşı çay üreticilerinin gönüllü avukatlığını yapacağım Çayda oynanan rezil oyunları ortaya çıkarmak, çay emekçisinin hakkını almak için yola girdim sanatın ve kültürü bu kente yaygınlaşması, gelenek ve göreneklerimizi, örf ve adetlerimizin bozulmadan korunması için, bu kentin sanatçıları başta olmak üzere toplumun her kesiminden namuslu ve dürüst insanları birlikte olmak için aday oldum” dedi.


Konuşmalardan sonra CHP Rize ilçe ve belde adayları kamuoyuna tanıtıldı. Pazar ilçesinde Mevcut belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, Hemşin ilçesinden Başar Cumbur, CHP Fındıklı ilçesinden Ruhan Kurtoğlu, Çayeli ilçesinden İlyas Şişman, Kalkandere ilçesinden Mustafa Güngör, Gündoğdu beldesinden Hüseyin Aslan, Muradiye Beldesinden Atilla Sakal aday oldular.

 

Editör: HABER MERKEZİ