Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Türkiye'nin Ordu-Giresun Havalimanından sonra denize dolgu olarak inşa edilen ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyan ve inşaatının dolgu çalışmalarında yüzde 85'lik bölümü tamamlanan Rize-Artvin Havalimanına Merhum Başbakan Ahmet Mesut Yılmaz’ın isminin verilmesi talebine olumlu baktıklarını söyledi.

İl Başkanı Deniz, yaptığı açıklamada, “Eski başbakanlardan Merhum Ahmet Mesut Yılmaz’a yönelik sosyal medyada oluşturulan isminin yapımı devam eden havalimanına verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Merhum Başbakanımız hem bakanlıkları döneminde hem de başbakanlığı döneminde daima Rize’nin ve Rizeli’nin yanında olmuştur. Rize’nin de Merhum başbakanımıza bir vefa borcu vardır. O borcu havalimanına ismini vererek ödemeliyiz” dedi.

Havalimanına Mesut Yılmaz’ın isminin verilmesine hiçbir Rizeli’nin karşı çıkmayacağına inandığını kaydeden Deniz, “Kendi ilinden altı dönem milletvekilliği yapmış, parlamentoda çeşitli bakanlık görevlerinde bulunmuş üç ayrı kabinede Başbakanlık yaparak Rize’mize, bölgemize ve ülkemize önemli ve büyük hizmetler yapmış olan Merhum Başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz’ın isminin yapılmakta olan havaalanına en çok yakışan isim olacağını düşünüyorum. Bu konuda Rizeli her vatandaşın olumlu görüş vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: olay53.com
 

Editör: HABER MERKEZİ