CHP il başkanı Mehmet Aslankaya engelli vatandaşlara yeterince ilgi gösterilmediğini söyleyerek” Maalesef AKP iktidarı engelli vatandaşlarımıza ilgi göstermiyor. Engellilerle ilgili daha çok eğitim yuvaları yapılmalı” dedi.

Engelliler haftası nedeniyle açıklama yapan CHP il başkanı Mehmet Aslankaya engellilerin eşit haklara sahip olmadığını söyledi.

Engelliler haftası nedeniyle açıklama yapan Aslankaya AKP iktidarı döneminde çözülmeyen Engelli vatandaşların haklarının kendi iktidarları tarafından çözüleceğini söyleyerek” Maalesef ülkemizde engelliler ikinci sınıf vatandaş olarak görülmekte, bu insanlar için özel eğitim merkezleri daha çok kurulmalı, devlet kurumlarından bu insanlar daha çok yararlanmalı ve Kamu personeli alımlarında bu insanlar meziyetlerine göre işe yerleştirilmeli. Anneler ve babalar engelli çocukları için endişeli. BEN ÖLÜRSEM ÇOCUĞUM NE OLACAK endişesi yaşamamalı” dedi.

CHP iktidarında engellilerin sorunlarına eğileceklerini söyleyen Aslankaya “ Genel başkanımız bu konuda duyarlı ve hassas, iktidarımız döneminde tüm engelli kardeşlerimiz ve çocuklarımız için özel yasalar çıkartılacak ve bu insanları toplumun birer parçası haline getireceğiz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ