MUHAMMET KUTLU/CAFE SİYASET

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Eski Fazilet Partisi Rize Milletvekili ve Eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’na CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

Deniz Baykal’ın, kısa bir süre önce Mehmet Bekaroğlu’na teklifini yaptığı, Bekaroğlu’nun ise teşekkür ederek kesin bir yanıt vermediği belirtiliyor. Bekaroğlu’na yakın çevrelerden edinilen bilgiye göre, Fazilet Partisi’nin ve ardından kurulan Saadet Partisi’nin önde gelen isimleri arasında yer alan ünlü siyasetçi, bu teklife ne yanıt vereceği konusunda kararsız kaldı.  

Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, yaşı küçük çocuğa cinsel istismar davasından yargılanan Hüseyin Üzmez ve hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan RTÜK Başkanı Zahid Akman`a İslami kesimden ciddi bir tepki gelmemesini eleştirerek “İslami kesim bunları nasıl yıllardır taşıdı?” demişti.

Mehmet Bekaroğlu, Eski Diyarbakır Milletvekili Sayın Abdülbaki Erdoğmuş ve CHP Eski Genel Sekreteri, şimdiki Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Siyasal Düşünce Platformu’nda (SDP), Türk siyasetinin içinde bulunduğu sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili çalışmalar, toplantılar yapmışlardı. Ertuğrul Günay, daha sonra AK Parti’den seçimlere girerek önce milletvekili, sonra bakan olmuştu. 

Bekaroğlu’na, yerel seçimlerle ilgili çok önemli bir teklifin daha geldiği yönündeki söylentileri de bilgiler netleştikten sonra okurlarımıza aktaracağız.


Editör: HABER MERKEZİ