İlyas GÜR

CHP il başkanlığında düzenlenen bayramlaşma töreninde Mart ta yapılacak olan yerel seçimler ile Borsa ve Ticaret odası seçimleri konuşuldu. Rize CHP il binasında düzenlenen bayramlaşma törenine çok sayıda CHP li katılırken bayramlaşmaya il yönetimi ile ilçe yönetimi tam kadro katıldı.

Bayramlaşma töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran CHP il başkanı Mehmet Aslankaya yerel seçimler ile oda seçimlerini değerlendirdi. Aslankaya ” Yerel seçimlere 110 gün daha var. 2004 yılında AKP de 13-14 aday adayı vardı bugün ise Halil Bakırcı dışında aday adayı yok. Sanırım tek aday olarak çıkacaktır. Hizmetleri taktır ediliyor ki AKP ye başka aday çıkmadı. Bakırcı 5 yılda Rize de belediyeye ait 100 ün üzerinde iş yerini sattı. Satılan bu iş yerlerinin Rize ye hizmet olarak dönmesi gerekiyordu. Neler yapıldı. Yapılan işler ortada. AKP iktidarı seçimlerde büyük vaatlerle gelecek, bizden olursanız hizmet alırsınız yoksa hizmet yok anlayışı sürüyor. CHP olarak bizim adayımızı Sayın Eski başbakan Mesut Yılmaz ile görüştükten sonra ay sonunda açıklayacağız. Sanırım aday mecliste ikinci parti olmamız nedeniyle bizim partiden olacaktır” dedi.

Borsa ve Ticaret odası seçimlerini de değerlendiren Aslankaya” Ticaret Borsası yıllık bütçesi ile en büyük sivil toplum örgütü , bu bütçe ile Rize ye yeni iş sahaları aça bilirdi. Ancak bu şansı Tahsin Sancak iyi kullanamadı. Ticaret odası seçimlerinde ise Külünkoğlu arkasına MUSİAD i aldı , MUSİAD in arkasında olan kişi belli , Millet vekili Ali Bayramoğlu artık Bayramoğlu elini sivil toplum örgütlerinden çekmeli” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ