Dernek Başkanı Fatih İslam KARAOĞLU, Sayman Celal ARICI, RDF Üst Kurul Delegesi Galip KARAOĞLU’nun katıldığı buluşma Ak Parti Genel Merkezinde gerçekleşti.

Çayelililer Derneği yönetimi hemşerilerini ziyaret etmeye devam edeceğini belirterek Dr. İsmail SAFİ ile Çayeli’nin ve Bölgenin genel sorunları hakkında fikir alış verişinde bulundular.

Dernek Başkanı Fatih İslam KARAOĞLU HES’ler, Taş Ocakları, Fabrika atıkları ile Çayeli için üretilecek projeler hakkında söz alarak; Dernek olarak HES’lere karşı olmadıklarını, Türkiye’nin enerji sorunu bulunduğunu, elektrik ihtiyacının mutlaka karşılanması gerektiğini belirterek, “ancak hazırlanan projelerin uygulanabilir olması, çevreye zarar vermemesi, güzel ormanlarımızın korunması gerekiyor” dedi. Can suyu konusunda ki çekinceleri olduğunu, taş ocaklarının ise çok büyük problem teşkil ettiğini, evlerin zarar gördüğünü, heyelanların meydana geldiğini bunun mutlaka halledilmesi için Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile de görüştüklerini, Fabrika atıkları için proje üretilmesi gerekliliğini vurguladı.

Dr İsmail SAFİ ise Çayeli için üretilecek olan projelerle ilgili olarak yardımcı olacağını, Bu konularda hükümet nezdinde girişimlerde bulunacağını ve bu konuların takipçisi olacağını söyledi. Hep’lerin olmazsa olmazları olduklarını, ülke için gerektiğini, enerji ihtiyacı bulunduğunu, fakat bir takım tereddütleri olduğunu, can suyu konusunun halledilmesi gerektiğini, doğanın korunması için elinden geleni yapacağını, taş ocaklarının ise halledilmesi konusunda desteklerini esirgemeyeceğini ve bu sorunun çözülmesi için elinden geleni yapacağını belirtti.

Avrasya Demokrasi Derneği Genel Başkanı’da olan sayın SAFİ uluslar arası ilişkilerimizi Çayeli yararına kullanacağını bu bağlamda Rusya Federasyonu İle Büyük Elçilik nezdinde görüşmeler yaptığını, Çayeli ile kardeş şehir belirleneceğini, bununda sosyal ve ekonomik anlamda bölgeye katkı sağlayacağını dile getirdi.

Rize ve Çayeli’mizin göç vermemesi için bölgede istihdama yönelik yatırımların olması gerekliliğini belirten İsmail Safi; bu konuda bölge iş adamlarının yatırım yapmaya teşvik edildiğini ve edilmeye de devam edeceğini, Rize Üniversitesinin yöremizi kalkındıracağını ve bölgede ki eksik branşların açılması gerekliliğini anlattı.

Çayelililer Derneği Yöneticileri de Üniversitenin bir bölümünün Çayeli’nde açılması için girişimlerde bulunacaklarını Romatizma ve Maden Bölümü açılması gerekliliğini belirttiler.

Daha sonra Dernek Başkanı KARAOĞLU, Dr. İsmail Safi’den çalışmalarında destek isteyerek, bölge ve Çayeli için el ele verilmesi gerektiğini vurguladılar.

Editör: HABER MERKEZİ