CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, aslen Rizeli olduğunu belirterek Hemşericilikle oy veriyorsanız bize de oy verin, bende sizin hemşerinizim.  Tayib e gelince veriyorsunuz da Muharrem e gelince mi vermiyorsunuz. “ dedi.

AKP Hükümeti'nin Anayasa paketi değişikliğinin oylanacağı referandumda sandıktan evet sonucuna ulaşmak için yürüttüğü '12 Eylül darbesini yapan askeri cuntanın yargılanacağı' yönündeki propagandalara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova milletvekili Muharrem İnce’den tepki geldi. İnce, “12 Eylülcülerin bu saatten sonra yargılanmaları mümkün değildir” dedi.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rize’ye gelişi öncesinde CHP Gurup başkan vekili Muharrem İnce, Çayeli’ne gelerek partililerle bir araya geldi. Önce parti binasını ziyaret eden İnce, daha sonra İlçe başkanı Osman Çakır ve beraberindeki partililerle birlikte A.Mesut Yılmaz parkında vatandaşlara hitap etti. İnce, ziyaret esnasında Çayeli Belediye başkan yardımcısı Mustafa Baltacı ile bir süre görüştü. Baltacı, “Sayın İnce’ye ilçemize gelmelerinden ötürü hoş geldin dileklerimizi ilettik” dedi.

12 EYLÜLCÜLER YARGILANAMAZ

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak seçimlerin olduğu tarihte olayın üzerinden tam 30 yıl geçmiş olacak ki 30 yılı geçen bir olayın failleri yargılanamaz diyen İnce, açıklamasında şunları kaydetti: “Bu kadar zaman geçtikten sonra olayın failleri bulunmuş olsa bile ki çoğu ölmüştür, yargılanmaları mümkün değildir. Milletin duygularıyla açıktan oynanan oyun da budur. 12 Eylül'de işkenceler görmüş, hayatlarının en güzel yıllarını hapishanelerde geçirmiş birçok insan adına sanki Anayasa değişiklikleriyle 12 Eylül'ü gerçekleştirenlerden hesap sorulacakmış gibi, bir ortam oluşmuş durumdadır. Bizim için hep Anayasa mahkemesine gidiyorsunuz diyorlar. Biz 167 kez Anayasa mahkemesine gittik. 120 si sonuçlanmış, 75 de bizi haklı bulmuş, 45 de de haklı bulmamıştır. Bizi haklı bulduğu gerekçeler ülke menfaatine olan özellikle de mayınlı arazilerin temizlenmesi olayında ve emeklilerden yapılan kesintiler gibi konularda Anayasa mahkemesine gitmişiz.” 
      
TAYİB E GELİNCE VERİYORSUNUZ DA MUHARREM E GELİNCE Mİ VERMİYORSUNUZ

İnce, “Bu hükümet profesörleri dinledi, askeri dinledi, gazetecileri dinledi, halkın telefonlarını dinledi, bana bir tane PKK ya yataklık eden kişileri dinlediğini gösterebilirimsiniz. 1985 den 2002 e kadar 17 yılda bütün hükümetlerin yaptığı özelleştirme miktarı 3,3 milyar dolardır. AKP nin 8 yılda sattıkları 35 milyar dolardır. Türkiye karanlığa doğru gidiyor. Türkiye hemşericilikten öteye geçmelidir. Böyle bir şey yok, Hemşericilikle oy veriyorsanız bize de oy verin, bende sizin hemşerinizim. Tayib e gelince veriyorsunuz da Muharrem e gelince mi vermiyorsunuz. “

SERMAYENİN ADAMI OLDULAR

İnce, “Başbakan çocukluğunu kenar mahallelerde geçirdi. Oralarda halk düğünlerinde katıldı. İslam kurallarına göre yetişti. İslam kurallarına göre bıyık bıraktı, şimdi ise lüks otellerde düğünler yapıyorlar. Cüppeler çıktı yerine şık elbiseler, kravatlar girdi, pahalı jeepler girdi, evlerinin etrafları duvarlar oldu ve havuzlarda özel günler yapıyorlar, hatta evlerinin bahçesine helikopter pistleri yaptılar. Artık bu başbakan ve bu hükümet üyeleri halktan biri değil, bunlar sermayenin adamı oldular, İsraillilerle, Yahudiler, ABD lilerle ortak çalışıyorlar. Çocukları yurt dışında okuyor. Artık bunlara git deme zamanı geldi. Bunlar siz, biz olmaktan çıktı” dedi.

AÇILIM DEDİKÇE BATTILAR

Konuşmasında terör konusuna da değinen İnce “ Tokat Reşadiye de PKK saldırısını hükümet bazı güçler olarak değerlendirirken, PKK ben yaptım dedi. Bunlar açılımı birbirine karıştırdı, Kürt açılımlı dediler, Ermeni, Boşnak, Çerkez, Roman, Alevi açılımı dediler hepsi birbirine karıştı. Açılım dedikçe battılar, şimdi daha kötü oldu, çocuklar birbirine kurt, Laz, ayrımı yapmaya başladılar. 2002 de 6 şehit varken bu yıl 140 şehit var, 8 yılda 800 şehit verdik, Türkiye terörle mücadele de 26 yılda yapamadığını bu hükümet bu açılım ile yaptı, ülkeyi bölmeye başladı. Hükümetin terör konusunda yapacağı anayasal değişikliği koşulsuz kabul edeceğiz” dedi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ