DP Çayeli ilçe başkanlığı binasında yapılan devir teslim töreninde Selman Kalyoncu başkanlığı İsmail Hakki Çiftçi’ye devretti.

İlçe başkanlığını devrettikten sonra bir açıklama yapan Kalyoncu, “2 yıl önce ilçe başkanı olan Muhammet Safi’nin teklifi ile kongrede ilçe başkanlığına seçildim. Yönetimimi kurarak teşkilatlanma çalışmaları yaptım. Teşkilatımızla birlikte demokratlara yakışır bir yerel seçim geçirdik. Halkımızın da desteğini kazandık. Her konuda bana destek olan teşkilattaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. ‘Siyasette öncü ilçe Çayeli’ söylemindeki amacımız; ilçemiz Türk siyasi tarihine nice isimler kazandırmıştır. Bunlar saymakla bitmez. Ama bu siyasetçiler Demokrat kökenden geldi” dedi.

Görevden alınmamım hukuki boyutları olmasına karşın konuşmak istemiyorum diyen Kalyoncu, “Bir dahaki kongrede aday olmayacağımı açıklamama karşın yeni göreve gelen il başkanı Arif Kopuz’a da partideki toplantıda söyledim. Bu şekilde görevdeyken alındım. Bu şekildeki yapılan atamanın nerede yaradığını Çayeli halkının değerlendirilmesine bırakıyorum. Kimseye küskün değilim. Ben bu dava için her zaman mücadele etmeye hazırım. Çünkü ben siyaseti Çayeli’nde çok değerli insanlardan öğrendim. Zaman her şeyin ilacıdır. Siyaset yapacak olanlara da bu anlamda tavsiyem; Kendinize yanlışlık yapıldığına inanıyorsanız o partide kalarak mücadele yapın.  Partilerine küserek değil, yanlışı düzeltmek için mücadele edin. Yer değiştirerek siyaset yapanlar sonunda hep küçülmüştür. Taş yerinde ağırdır atasözünü hatırlatmak isterim” dedi.

Kalyoncu, “Son olarak Belediye Başkan adayımız Sayın Mustafa Sözer’e seçimlerde bizleri yalnız bırakmadığı için ayrıca belediye meclis üyesi  aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Demokrat partiyi borçla teslim almadım borçsuz teslim ediyorum. Ne ilden nede genel merkezden yardım almadım. Benim siyasete bakışım göreve gelmeden ziyade yaptığım işin hakkını vermek arkada ileride kambur olacak işlerden uzan olmak. Göreve geldiğimden bu güne kadar Çayeli’mizin çok değerli siyasi parti ilçe başkanlarına çok değerli arkadaşım esnaf ve parti komşum Osman çakıra teşkilatımıza ve ANAP’tan katılan arkadaşlarımıza tüm Çayeli hemşerilerimize saygılarımı sunuyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Editör: HABER MERKEZİ