Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çayeli İlçe Başkanı Hızır Efe Kadıoğlu, "çay fabrikalarının ambarlarında kuru çay varken neden Azerbaycan'dan çay ithal etme kararı alınıyor" dedi.

CHP Çayeli İlçe Başkanı Kadıoğlu, " ÇAYKUR'un ambarlarında kuru çay yoğunluğu yaşanırken  Azerbaycan'dan ithal çay alma kararına anlam verememekteyiz. Bu durumu hem halka hemde üreticiye açıklamak zorundalar. Bu durumla ilgili hem Ziraat Odalarını hemde Çay Kooperatiflerini göreve davet ediyorum. Bu durum hem Rize halkına hem de üreticiye ihanettir.

BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Rize'de yetiştirilen çay dünyada en iyi çaylardan biridir diyen Kadıoğlu, " Bunu özel kılan dört mevsimi yaşaması ve kar altında kalmasıdır. Bu durumu daha iyi değerlendirip, üreticiye ve çaya daha fazla destek vererek pazarlamak yerine daha çok irtibarsızlaştırılıyor. Zarar etmesi mümkün olmayan kurum her yıl zarar açıklanıp, birilerine peşkeş çekiliyor" dedi.

ÇAYKUR SİYASİ MALZEME OLARAK KULLANILIYOR

Başkan Kadıoğlu, "yıllarca siyasetin oyun alanı olarak kullanılan, başına gelenin yediği bir kurum olarak kullanılan ÇAYKUR artık halka, onu iyi yöneticek yöneticilere ihtiyacı vardır.  Kendi cebini kendi özel çıkarını düşünmeyen; üreticiye, üretime ve iyi bir pazarlamaya önem verecek yöneticilere ihtiyacı vardır.  Alınan ithal çay kararıyla Türk çayına ve üreticisine darbe vurulmaktadır" şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ