Saadet partisi il başkanı Cemil Çolak Çay yasa tasarısının Rize de AKP yi böldüğünü söyleyerek ” Kendileri tasarı hazırlamaya başladı, kendileri sonra inkar etti, Çay in yasa tasarısına ihtiyaç var, bu konuda desteğe hazırız, bizlerinde bu tür bir çalışması oldu” dedi.

Saadet partisi il yönetim kurulu Gazeteciler ve muhabirler derneğinde yaptığı toplantıda AKP nin çay yasa tasarısı konusunda geri adım atmamasını söylediler.

Saadet partisi il yönetim kurulu başkan Cemil Çolak başkanlığında Rize gazeteciler ve muhabirler derneğinde yaptığı toplantıda Rize de ki gelişmeleri değerlendirirken il başkanı Cemil Çolak ”Son zamanlarda çayla ilgili yorumlar yapılmakta, Çayla ilgili yasa tasarısı hazırlanmakta ve bunu AKP milletvekili Ali Bayramoğlu hazırlamaktaydı. Ancak AKP il başkanı Hasan Karal bu tasarı ile ilgileri olmadığını söyledi. Milletvekilleri birbirine girdi. 1982 yılında 5 maddeden oluşan bir tasarı hazırlanmış, çay in bir tasarıya ihtiyacı var, biz parti olarak her türlü desteği veririz. Şu an hazırlanan tasarı da değişmesi gereken maddeler var. Bizler bu konuda görüşlerimizi belirtmeye hazırız.” Dedi.

Çolak uzun yıllardır ülkeyi Rizeli başbakanların yönettiğini söyleyerek ”Rize gerekli yatırım alamadı, Trabzon 5 yıllık oranda 167 milyon, Giresun 117 milyon, Ordu 141 milyon TL yatırım alırken Rize ise 83 milyon TL yatırım aldı. İlçelere göre dağılımı ise muamma, bunun dışında Rize de tersane kurulması gerekli idi, Organize sanayi bölgesi ise tamamen durduruldu, AKP il yönetimi sayın başbakan ile Organize sanayi bölgesine tepki gösterenleri başbakan ile bir araya getirebilirdi. Rizeli iş adamlarının Rize ye fabrika yapımı sağlanabilirdi. Ancak bunu başaracak olan AKP il yönetimi olabilirdi.. bu sayede 1000 e yakin insan iş sahibi olurdu. Milletvekilleri arasında ki kısır döngü ve çekişme Rize nin yatırım almamasını sağladı, Sayın Mesut Yılmaz ise varlığından çok uzakta, şu ana kadar bir çalışmasını göremedik” dedi.

Çolak konuşmasında 2010 yılı çay taban fiyatının en az 1TL olması gerektiğini söyleyerek ”Sayın başbakan 8 yıl önce bu fiyatı söylemişti, 8 yıl sonra bu fiyatın verilmesini bekliyoruz., son yıllarda hükümet ekonomik olarak tamamen çöktü, vatandaşlarımız bankalara borçlandı. İnsanlarımız ekonomik zorluk içinde, Hükümet İMF ye teslim oldu, Yunanistan bile batma aşamasına gelmesine rağmen İMF ye hayır dedi. Bu ülkede Saadet Partisi olarak yeniden havuz sisteminin kurulmasını istiyoruz. Bunu başaracak olan siyaset ise biziz” dedi.

Cemil Çolak Çay kur un satılmaması gerektiğini söyleyerek” Hükümet bu konuda söz vermeli” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ