ÇAYKUR’ da çalışan ve sayıları 300 dolayında olan 2007 girişli Çay Eksperleri Platformu, Rize’de AK Parti, CHP, MHP, SP ve DSP İl başkanlıklarını ziyaret etti.

AK PARTİ ZİYARETİ

Çay Eksperleri Platformu üyeleri AK Parti Rize İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek İl Başkan Yardımcısı Sinan Oğur ile görüştü. Çay Eksperleri Platformu Dönem Sözcüsü Selçuk Er, görüşmede çay tarımının geleceği, üreticilerin sıkıntıları ve ÇAYKUR ‘da açık bulunan memur kadrolarının kurumda çalışan ön lisans ve lisans mezunu işçilerden karşılanması gibi çeşitli konularda görüşlerini ifade etti. İl Başkan Yardımcısı Sinan Oğur, ÇAYKUR’ un personel rejimi ile ilgili bir çalışma yapmasının gerekliliğini vurgulayarak “İktidar partisi olmamız nedeniyle omzumuzdaki yükün farkındayız. Üreticinin ve çalışanların sıkıntılarına çözüm bulmak için yoğun bir mesai içinde çalışıyoruz” dedi.

CHP ZİYARETİ

Çay Eksperleri Platformu Üyeleri CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya’ yı ziyaret etti. Eksperlerin İl Başkanlığı’nda görüştüğü Aslankaya yaptığı açıklamada “Çay ve ekmek konusunu siyaset üstü tutuyoruz. ÇAYKUR bölgenin lokomotifi konumundadır. Bölge insanın iş kapısıdır. Bunun içinde bizden bu konuda istenecek her türlü katkıyı veririz. Kurumda çalışan ön lisans ve lisans mezunlarının sorunlarını yakından takip ediyoruz.” dedi. Platform üyeleri Aslankaya’ya kendilerinin sorunlarını ele alan dosyayı sundu. Aslankaya dosyayı bölge milletvekillerine göndereceğini ifade etti. 

MHP ZİYARETİ

MHP Rize İl Başkanı Zeki MAYİ’yi parti binasında ziyaret eden Eksperler  görüş alış verişinde bulundu. Başkan Mayi, yaptığı açıklamada “ÇAYKUR’ un statüsünde iyileştirilme yapılıp KİT kapsamından çıkartılıp KİK kapsamına alınması gerekiyor. Böylece ÇAYKUR özelleştirme kapsamından çıkarılmış olur. Üreticinin ve çalışanların geleceğe güvenle bakması sağlanır. Bu konuda bütün sivil toplum örgütlerinin ve Rize’deki siyasilerin birlik olması gerekiyor. Çay eksperlerinin örgütlü olarak birlik beraberlik içinde hareket etmeleri çay tarımı konusunda çalışmalar yapmalarını takdirle karşılıyoruz” dedi.

SP ZİYARETİ

Saadet Partisi İl Başkanı Cemil Çolak’ı parti binasında ziyaret eden Eksperler destek istedi.  Çolak, yaptığı açıklamada Kitlerin iktisadi kuruluşlar olmasının yanında sosyal görevlerinin de olduğunu bunun içinde ÇAYKUR’ un daha fazla işçi çalıştırıp bölgedeki işsizlik sorununun çözümüne yardımcı olması gerektiğini ve işçi çalıştırmakla kurumun zarar etmeyeceğini belirtti.

DSP ZİYARETİ

DSP İl Başkanı Meryem Çoğalmış’ı parti binasında ziyaret eden çay eksperleri görüş alış verişinde bulundu. Eksperler, ziyarette yeni seçilen İl Başkanını tebrik etti. Çoğalmış, yaptığı açıklamada “Bizde üreticiyiz. Üreticiden çalışana bütün kesimlerin sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz” dedi.

SİYASİ PARTİLERE TEŞEKKÜR

Çay Eksperleri Platformu dönem sözcüsü Selçuk Er, siyasi partilerle yaptıkları görüşmelerin oldukça yararlı geçtiğini belirterek “Gündemdeki sorunlarla yakından ilgilenen siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Çay eksperleri platformu üyeleri bu konularda bütün siyasi partilerin siyaset üstü bir tutum izlemelerini talep ediyor. Rize’nin geleceği için bu şarttır.  ÇAYKUR’ un lehinde yapılacak tüm çalışmalara bir nefer gibi katkı vereceğiz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ