Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Cumhuriyet Halk Evi'nin açılışını, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

'Yolsuzluk ve Siyaset' konulu bir konferans için ilçeye gelen Kılıçdaroğlu, önümüzdeki çarşamba günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le yapacağı açık oturumla ilgili olarak, 'Ben kendi üslubumla karşılık vereceğim.' dedi. Vakit gazetesindeki kendisiyle ilgili haberi 'kuyruklu yalan' olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, 'Yalan ve iftiranın arkasına sığınıp Müslümanlık edebiyatı yapanların yüzüne tükürmek gerekir.' şeklinde konuştu.

Kuşadası Cumhuriyet Halk Evi'nin açılışından önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP Grup Başkan Vekili Kılıçdaroğlu, Başkan Gökçek'le yapacakları açık oturumu yönetecek gazeteci Uğur Dündar'la uygar bir tartışma ortamı yakalayacaklarını umduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, 'Gökçek orada da her zamanki üslubuyla konuşsa da ben kendi üslubumla cevap vereceğim. Oturumu yönetecek olan deneyimli bir gazeteci, umarım düzeyli bir tartışma ortamı yakalarız.' dedi. Gökçek'in mal varlığıyla ilgili bir soruya ise 'Gökçek herhalde bu toplantıda mal varlığını açıklayacaktır.' şeklinde cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin yerel seçim aday adaylarıyla ilgili olarak da şunları söyledi: 'Kamuoyunda çizdiği dürüst kimliği, yolsuzluğa karışmamış olması ve çeşitli konuşmalarda dile getirdiğim kriterler, CHP'nin aday adayları için de geçerlidir. Adaylar, sağlıklı bir şekilde belirlenecektir. Seçici kurulda değilim ancak genel merkezimiz, toplumun vicdani ve ahlâki değerlerini gözönüne alacaktır. Ben bir adayı desteklemeye değil, Cumhuriyet Halk Evi'ni açmaya ve bir konferansa geldim.'

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise '12 Eylül darbesiyle öğretmen evleri, halk evleri ve güçlü sendikalar elimizden alındı. Onları tekrar alacağız. Cumhuriyet halk evleri. bunun ilk adımıdır.' dedi. AK Parti'den istifa eden Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'a da seslenen Tekin şunları kaydetti: 'AKP iktidarı döneminde, 1980'in faşist generallerinden daha fazla baskı var. Gazetecilere kadar indi bu baskılar. Hortumları keseceğiz diye geldiler, bütün hortumları AKP genel merkezine bağladılar. Şimdiye kadar iki hortum kesildi. Sıra, bakanların hortumlarını kesmede. Kuşadası Belediye Başkanı, yürekli ve namuslu bir insansa Ofer-Kutman'ın Kuşadası Limanı'yla ilgili olarak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la yaptıkları konuşmayı açıklar.'

Editör: HABER MERKEZİ