DP çatısının çökmesine neden olmakla suçlanan Sinan Aygün, iddialara sert karşılık verdi.


'Korsan liste' hazırlamakla suçlanan Sinan Aygün, elini cebine atıp, bir liste çıkardı ve 'Doğru biz onlarla pazarlık yaptık. Sadece ve sadece iller bazında biz pazarlıkları yaptık.Bu da o günkü kağıt. Hala cebimde duruyor. Bu kağıt, bu pazarlığın kağıdıdır' dedi.


Bu listeyi Mehmet Ağar'dan alıp, Erkan Mumcu'ya götürdüğünü belirten Aygün, Mumcu'nun da listede düzeltmeler yaptığını anlattı. Aygün, 'Daha sonra Mehmet Ağar'a gittim. Ağar da (tamam) diyerek bunları okeylemiştir. Saat 01.00'de bu kağıdın fotokopisini onlara teslim ettim, sonra oradan ayrıldım' diye konuştu.


Korsan liste iddiasına çok kızan Sinan Aygün, 'Çok daha isterlerse yollarız kriminal laboratuvarına, oradan kimin bu işi yaptığı çıkar. Korsan liste falan yoktur. Böyle bir şey olması mümkün değil' dedi.


DP ÇATISINI ÇÖKERTEN NEDEN


Aygün, ''Cuma sabahı baktım, ortalık allak bullak olmuş. Niçin, niye böyle oldu? Tabii bilemiyorum. O gece neler yaşandı? Siz görüyorsunuz neler yaşandığını. Samimiyetsizlik, bir de inançsızlık işi bu hale getirdi'' diye konuştu.


ADAYLIKTA GÖNLÜ VAR


Kendisine partinin başına geçmesi yönünde çok sayıda talep geldiğini belirten Sinan Aygün, 'Ama şu anda bir karar vermiş değilim' dedi.


Liderlikte gönlü olduğunu da saklamayan Aygün, 'Konsensüs sağlanırsa, tek başına olursa, derlemek, toparlamak anlamında olursa, tabi aday olurum, niye olmasın?'' diye konuştu.

 

internethaber 

Editör: HABER MERKEZİ