AKP İstanbul eski il başkanı Selim Temurci, Pelikan çetesi hakkında önemli açıklamalarda bulunurken 'Pelikancılar 23 Haziran'ın hesabını verecek' dedi.

AKP İstanbul eski il başkanı Selim Temurci, Çağlar Cilara’nın YouTube üzerinden yaptığı 10. Köy programına katıldı. Pelikan çetesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Temurci, 23 Haziran'da yenilenen ve AKP'nin kaybettiği seçim ile ilgili olarak 'Pelikancılar 23 Haziran'ın hesabını verecek' dedi.

'DÜNYANIN NERESİNDE GÖRÜLMÜŞ...'

Temurci, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pelikancıları mekanında ziyaret etmesini de sert sözlerle eleştirdi. 'Ben Sayın Cumhurbaşkanı için ölümüne mücadele etmiş biriyim.' açıklamasında bulunan Temurci, 'O fotoğrafın Cumhurbaşkanımız hayatında hiçbir zaman olmaması gereken bir kareydi. Dünyanın neresinde görülmüştür başbakanı alaşağı eden bir trol çetesinin mekanına bir ülkenin devlet başkanın gitmesi.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pelikancıları ziyareti ile ilgili Temurci, şöyle devam etti:

'Şayet şunun için gittiyse Allah razı olsun. Nasihat için gittiyse. Bu işin bitirin, bunlar bize yakışmıyor. Bu böyleyse problem yok. Ama görüyorum ki o ziyaretten sonra bu ülkede bakanlık yapmış insanlara, bu ülkenin çok değerli insanlarına, bu yapıdaki alçaklar cümle kurmaya başladılar. Biz mücadele etme azmimizi milletimizden alırız. Trol çeteleriyle iktidar belirlenseydi AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan hikayesi bu ülkede olmazdı.'

'PELİKANCILAR 23 HAZİRAN'IN HESABINI VERECEK'

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası YSK tarafından İBB Başkanlığı seçiminin tekrarlanmasına karar verilirken 23 Haziran'da yapılan yenileme seçiminde AKP, büyük bir farkla kaybetmişti. Temurci, 23 Haziran'da seçimin kaybedilmesi ile ilgili olarak 'İstanbul’u kaybettiren çete bunun hesabını verecek' açıklamasında bulunarak şöyle devam etti:

'İstanbul’u bu çete nasıl kaybettirdiyse önce o işin hesabını verecek. 31 Mart’ta AK Parti sadece bir seçim kaybetti. 23 Haziran’da ise onurunu ve gururunu kaybettirdi bu çetenin yaptırdıkları. Bu çetenin yaptıklarının seçimlerin tekrarlanmasında etkili olduğunu düşünüyorum.

13 bin oyla kaybedilmiş bir İstanbul sadece İstanbul’da bir kayıptı. Ama 23 Haziran’da İstanbul üzerinden bütün Türkiye’yi kaybetmiş bir algıyı yaratmak ancak FETÖ benzeri bir Pelikan oyunudur. Ve bu başarılmıştır.'

Editör: HABER MERKEZİ