Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu 'Beyaz Yürüyüş'üne Baba diyarında devam etti. “Türkiye’de sıkıntıda olan hükümet değil demokrasidir” diyen Soylu, partilerin millet tarafından açılıp kapanmasını yinelerken “Biz ölü soyucu olmayız” dedi.

BABA DİYARINDA

Soylu, Çanakkale’den 4 Nisan’da başlattığı “Beyaz Yürüyüş” kapsamında Isparta’ya geldi. Kendisini “Baba diyarında” karşılayan vatandaşlara teşekkürlerini sunan Soylu, “Başbakan Süleyman” sloganları üzerine “Isparta, Süleyman’ın başbakanlığına da, cumhurbaşkanlığına da, Kırat’ın şahlanmasına da alışıktır” yanıtını verdi. 

Soylu, CHP’yi laikliği, AKP’yi de dini siyasallaştırmakla suçladı. Soylu, “İnsanları kamplara böleceksiniz ama ne işçiyi, ne esnafı ne emekliyi düşüneceksiniz” dedi.

SİYASET MÜHENDİSLERİNİN İÇİNE KARIŞMAM

“Başkalarıyla pazarlık yaparak değil milletin önünde eğilerek Türkiye’nin kurtulacağını düşünüyorum. Siyaset mühendilerinin içine karış diyorlar. Ama ben milletimin derdini dinliyorum” diyen Soylu, Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Baykal’ı ortaoyunu karakterleri “Pişekar” ve “Kavuklu”ya benzetti. Soylu, millete oyun oynayan Erdoğan ve Baykal’a milletin de sandıkta oyun oynayarak silkeleyeceğini söyledi.

70 MİLYONUN KARDEŞLİĞİNİ ARIYORUM

Soylu, Türkiye’nin borçlandırıldığını, bölünmeye çalışıldığını söylerken, 70 milyon Türk vatandaşının kardeş olduğu bir Türkiye’yi aradığını, gezilerinde bunu anlatmaya çalıştığını kaydetti.

YAPTIKLARIMIZIN ZEKATINI YAPAMADILAR

Alanda toplananlardan Beyaz Yürüyüş’e destek vermelerini isteyen Soylu, bugün Türkiye’de ne varsa yüzde 80’nin altında DP, AP, DYP’nin imzasının bulunduğunu belirterek, “Bizim yaptıklarımızın zekatını yaptılar mı? Bu ülkeyi iyi yönetecek adam arıyorsunuz. Kepeneği adamına giydirecek misiniz” diye sordu. Soylu, temiz ve ahlaklı siyaset vaadinde bulunurken, partililere “Bir daha boynunuzu öne eğdirmeyeceğim” sözü verdi.

BİZ SAMİMİ DEMOKRATIZ

Soylu daha sonra DP Isparta İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışını yaptı. Binanın “Beyaz Ata yakışır şekilde pırıl pırıl” olduğuna dikkat çeken Soylu, burada yaptığı konuşmada AKP’nin kapatılması davasına değinerek partileri milletin açıp kapatması gerektiğine inandıklarını söyledi. Soylu, Erdoğan’ın bu konuda DP’yi AKP ile karıştırmamasını isterken “Biz samimi demokratız. Bedava hikaye okumakla demokrasi olmaz” diye seslendi.
POŞET DAĞITMAYACAĞIZ

Soylu, milletin dertlerini dinlemek için yola çıktığını anlatırken Başbakan’ı başını kuma gömmekle eleştirdi.

Tarım Bakanı Mehdi Eker’in yükseler pirinç fiyatları için halka “3-4 gün pirinç yemeyin” dediğini anlatan Soylu, “Tarım Bakanı mısın, boş işler bakanı mısın” diye sordu. Soylu, hükümetin yaptığı gıda yardımlarına gönderme yaparak “Biz poşet dağıtmayacağız, Türkiye’nin geleceğini kuracağız” diye konuştu.

BİRLEŞMEDE YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYORUZ

Daha sonra basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, ANAVATAN’la birleşme konusunun sorulması üzerine “Bu birleşme organik bir birleşme olmalıdır. Sütten ağzımız yandığı için yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyoruz” dedi.

Soylu, bir başka soruyu yanıtlarken de Türkiye’de 14 Mart’ta ara rejim başladığını bildirdi.

Türkiye’de sıkıntıda olan hükümet değil demokrasidir” diyen Soylu, partilerin millet tarafından açılıp kapanmasını yinelerken “Biz ölü soyucu olmayız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ