Karayolları 18 Bölge müdürünün katılımı ile Rize de yapılacak olan toplantıya katılmak için Rize ye gelen Bakan Yıldırım Gazeteciler ve Muhabirler derneğini ziyaret etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğine gelişinde Bakan Yıldırım'ı Dernek Başkanı Mustafa Bayrak karşıladı. Yıldırım burada yaptığı açıklamada yaptığı açıklamada Hava koşullarının yarattığı sıkıntıların çözümünün olmadığını söyledi.


Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğini ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanı Binalı Yıldırım Ovit tünelinin 13 Mayıs ta temel atma töreninin yapılacağını söyleyerek ”Sayın Başbakanımız 12 Mayıs ta Rize ye gelecek ve bir dizi açılışlar yapacak. 13 Mayıs ta ise Dünya da ilk 5 tünel arasında girecek olan 14 km uzunluğunda ki çift yönlü tünelin temel atma törenine katılacak. Bu yol Güney ile Kuzey i, birbirine bağlayacak ve Mardin sevgi yolu olacak. Rize de 130 yıldır konuşulan Ovit tünelini 3,5 yılda hizmete sokacağız. 6 ay ulaşıma kapalı olan 1680 rakımlı ovit tüneli artık hayal olmayacak. Artık Karadeniz sıra dağları geçilmez olmayacak. Rize de 17 tane devam eden projemiz var, Rize –Erzurum 250 Km mesafe 200 km ye inecek” dedi.

  
Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Yıldırım “10 yıl önce 9 milyon olan hava taşımacılığı bugün 58 milyon a çıktı. Dünya da hava taşımacılığı yüzde 3 büyürken ülkemizde yüzde 15-20 büyümekte. Yılda Dünya da taşımacılık 65 milyon iken bugün bu rakam 180 milyon a çıktı. 36 milyonluk yurt dışı taşımacılık 119 milyon a çıktı. 15 milyon vatandaşımız ilk kez uçak ile tanıştı. Atatürk hava limanı yılda 37 milyon kişi taşımakta, ülke genelinin yüzde 60 ini karşılıyor. Hava şartları dünya da olduğu gibi bizde de aynı tabii aksaklıklar oluyor. Günde Atatürk Hava limanına 1000 uçak inip kalkıyor. Atatürk hava limanı Asya ile Avrupa yı birbirine bağlayan tek hava alanı. Lodos olduğunda gecikmede olur. Hava yolunda risk alınmaz. Bazı kaptanlar risk alarak kalkıp inebilir, bizim böyle bir şansımız yok, halkın sağlığı ile risk alınmaz. Ülkemizde 25 hava limanı varken bugün 47 hava limanı var ve uçmayan kalmayacak” dedi.

YENİ HAVA ALANI YAPIYORUZ

Türkiye nin en büyük Dünyanın 2 veya 3 üncü hava limanını yapıyoruz diyen bakan Yıldırım       ”Atatürk hava limanında iniş kalkış süreleri azaltılmalı, 3 üncü hava limanı 150 milyon uçak yolcu taşıma kapasitesine çıkacak. Türkiye de motorlu araç sayısı 7 milyon iken bugün bu rakam 16 milyon a çıktı. Bölünmüş yolları yapmamış olsaydık bugün araçlar peş peşe dizili olurdu, Türkiye de büyüme hızı yüzde 6 iken yollarda yüzde 12 seviyesinde. Yollarımız bizi 2023 vizyonuna taşıyacak” dedi.

COĞRAFYA ZORLUYOR

Gazetecilerin İkizdere ilçesinde ki bir evde telefon kablolarının evin içinde kalması olayı ile ilgili soruya “Coğrafi şartlar zorluyor. Pratik çözümler Karadenizliler buluyor. Tabii bu yaşama yansıyor. Pratik çözümleri dere yataklarına ev yapmasınlar, heyelanlı bölgelerde ev yapmasınlar, burada pratik çözüm bulunmasın” dedi.

YOLDAN YOL BULANLAR VAR

Başka bir soru üzerine ise Bakan Yıldırım İkizdere-İyidere yolunun 17 km lik bölümünün bittiğini söyleyerek ”HES ler ile bazı sorunlar yaşıyoruz. Vatandaşlarımız arsalarına çok para istiyorlar. Yol geçecek diye vatandaş yolunu bulmaya çalışıyor. Bu doğru değil, zengin olma hayallerini yaşıyorlar, vatandaşlarımız kendilerine gelen hizmeti iyi değerlendirsin” dedi.

BAŞBAKAN ARADI

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği ziyareti sonrası dernek binasından inen Bakan Yıldırım i dernek girişinde bazı vatandaşlar bekledi, bir vatandaş gemi cüzdanından yüksek meblağlar alındığını söyleyerek ”Gemi cüzdanı için kursa gittim, ancak verilen maaş 1000 lira, kime yeter, 650 milyon gemi cüzdanı için masraf ettim. Başbakan 3 çocuk dedi ben 4 tane yaptım. Bin lira ile nasıl geçineyim” dedi.

Bakan Yıldırım vatandaşlarla sohbet ettiği sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bakan Yıldırım i aradı bakan yıldırım” Başbakan arıyor” dedi ve dernek binası altında bulunan Halı mağazasına girerek yaklaşık 5 dakika başbakan ile görüştükten sonra “ Başbakanın selamı var” diyerek Pehlivan taşı yolunda incelemelerde bulunup Kültür merkezi salonunda Karayolları bölge müdürleri toplantısına katıldı. 

Editör: HABER MERKEZİ