CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Biz bize yeteriz” kampanyasında toplanan paraların akıbetini sordu. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Yeditepe konserlerinin bu paralarla finanse edildiğine dair iddiaları gündeme getiren Rizeli Siyasetçi Bekaroğlu, “İki tane sorum var;

  1. Bize yeteriz IBAN kampanyasında tam olarak kaç TL toplandı ve bu paralar nerelere harcandı?
  2. IBAN paraları "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" konserlerinde kullanıldı mı? dedi.

Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mart’ta başlattığı “Biz bize yeteriz” kampanyasında toplanan paraların miktarını ve nerelere harcandığını sordu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının youtube kanalından yayınlanan Yeditepe konserleri için ne kadar para harcandığını ve vatandaşa IBAN numarası verilerek toplanan kampanya paralarının bu konserler için harcanıp harcanmadığını soran Bekaroğlu, Oktay’dan şu sorularına cevap istedi: 

  1. “Biz bize yeteriz”  kampanyasında 23.06.2020 tarihi itibarıyla tam olarak kaç TL toplanmıştır. Toplanan paralardan harcanan tutar ne kadardır? Bu paralar nerelere harcanmıştır?
  2. Yeditepe konserleri adı altında youtube kanalı üzerinden konser düzenlenmesinin nedeni nedir? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının böyle bir görevi var mıdır?
  3. Bu konserlerden şu ana kadar kaç adet yapılmıştır?
  4. Bu konserleri vermesi için seçilen sanatçıların seçimi kimin tarafından ve hangi ölçütler esas alınarak yapılmaktadır?
  5. “Biz bize yeteriz” kampanyası kapsamında toplanan paralardan Yeditepe Konserleri için ne kadar para harcanmıştır?
  6. Hangi sanatçılara ne tutarda ödeme yapılmıştır?
  7. Konserlerin finansmanının “Biz bize yeteriz Türkiye” kampanyasında toplanan paralarla sağlanmasını doğru buluyor musunuz?

Editör: HABER MERKEZİ