Rize Merkez Belediyesi için Başkan Halil Bakırcı adaylığını açıklayıp kolları sıvarken diğer partilerden ise bugüne kadar henüz aday çıkmadı.

Rize Belediye Başkanlığı için AK Parti’ye karşı ortak aday çıkarmak için partiler arasında görüşmeler yapılırken eski Başbakan ve Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, ortak aday çıkartma startını Ankara’da verdi. Bayramı Almanya’da geçiren Yılmaz, Türkiye’ye döndükten sonra dün Ankara’da hem Rize merkez hem de ilçeler için ortak aday çıkarmak için görüşmelere başladı. Yılmaz dün ilk olarak Ardeşen ilçesi için görüşmelerde bulundu. Mesut Yılmaz dün Enerji Bakanlığı Müsteşar eski yardımcısı ve bir dönemde Sanayi Bakanlığı’nda Genel müdürlük yapan Temel Eryılmaz ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Temel Eryılmaz’ın Ardeşen ilçesinden Anavatan yada CHP’den başkan adayı olması kararlaştırıldı.

Önümüzdeki günlerde Rize’ye gelecek olan Ardeşen Belediye Başkan adaylığını resmen açıklayacağı öğrenildi. Rize Belediye Başkanlığı için Ak Partiye karşı ortak aday çıkarmak için görüşmeler sürürken CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya geçen hafta bir dizi temaslarda bulunduktan sonra Ankara’da ismi ortak adaylar arasında geçen Rize eski Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile görüşmüştü. Rize Belediyesi için ortak aday için temaslar devam ederken Mesut Yılmaz’ın pazartesi günü yine Ankara’da Mehmet Bekaroğlu’na randevu verdiği öğrenildi. Yılmaz, TBMM’deki odasında Mehmet Bekaroğlu ile bir araya gelip Rize Belediye başkan adaylığı için görüşme yapacakları bildirildi. Rize Belediyesi için ortak aday çıkarma süreci için yapılan görüşmeler devam ederken Mesut Yılmaz’ın Rize’deki kurmaylarından olan Anap eski İl başkanı Mustafa Mataracı’nın imside ortak adaylar arasında yer alıyor. Mesut Yılmaz’ın ayrıca başta memleketi Çayeli olmak üzere Pazar, Fındıklı, Hemşin, Çamlıhemşin, İyidere, İkizdere ve Kalkandere ilçeleri ile birlikte beldelerde de aday çıkaracağı öğrenildi. (günebakış)

Editör: HABER MERKEZİ