AKP Rize Milletvekili Bayramoğlu 'Çay Kaçakçılığı' hakkında dosya düzenleyen Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanı Demirağ için söylediği 'benimle uğraşanla ben de uğraşırım' sözünü yerine getirdi. 

AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, 'çay kaçakçılığı' suçlamasıyla hakkında dosya düzenleyen Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ için söylediği 'Benimle uğraşanla ben de uğraşırım' sözünü yerine getirdi. Bayramoğlu hakkında Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na 'kaçakçılık, evrakta sahtekarlık' suçlarıyla ihbarda bulunan Demirağ dün görevden alındı.

Milletvekili Bayramoğlu’nun şirketi tarafından Türkiye’de işlendikten sonra yurtdışına ihraç edilmesi kaydıyla getirilen çayların iç piyasaya verildiği, yurtdışına da çay çöplerinin ihraç edilmek istendiği ortaya çıkarılmıştı. Bayramoğlu’na ait şirketin, TÜBİTAK’ta yapılan çay incelemesine de başka bir çay götürdüğü belirlenmiş, bu durum da Yargıtay’a bildirilmişti.  

Uğraşanla uğraşırım

Gümrük Başmüfettişi Kerem Ayvacı, TÜBİTAK’ın raporu üzerine hakkında beraat kararı verilen Bayramoğlu’nun TÜBİTAK’a kaçakçılıkla ilgisi olmayan çay gönderdiğini belirlemişti. Bununla ilgili hazırladığı ek rapor, Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ tarafından Yargıtay’a gönderilmişti. AKP Milletvekili Bayramoğlu’nun aynı yöntemle getirdiği çaylarla ilgili de geriye dönük soruşturma başlatılmıştı. Gelişmeler üzerine zor durumda kalan Bayramoğlu, Teftiş Kurulu Başkanı Demirağ ve soruşturmayı yürüten Başmüfettiş Ayvacı hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu’na suç duyurusunda bulundu.  

Yazıcı ’ayrıl’ dedi

AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, olayın 'Sahte Çaylar Ali Bey’den' başlığıyla Hürriyet’te yayınlanmasından sonra 'Benimle uğraşanla ben de uğraşırım' demiş, Gümrüklerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da Teftiş Kurulu Başkanı Demirağ’dan görevden ayrılmasını istemişti. Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ ise 'Ben bu göreve mahkeme kararıyla geldim. Ayrılmayacağım' deyince, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da görevden alma işlemi başlattı. Demirağ’ın görevden alınmasına ilişkin karar dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gidi. (Hürriyet)

Editör: HABER MERKEZİ