Dilek ASLAN

AK Parti Rize milletvekili Ali Bayramoğlu, beraberinde il başkan yardımcıları Osman Karavin, Aydın Bilsel, Merkez ilçe başkanı Ali Yazıcı ve İl Genel Meclis üyesi Ali Yıldız’la birlikte merkeze bağlı Muradiye, Çaykent beldelerini ve Ambarlık köyünü ziyaret etti. Bayramoğlu, ziyaret ettiği bölgelerdeki vatandaşlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.
 


İlk olarak Muradiye beldesine geçen Bayramoğlu, belediye binası önünde oturan belde teşkilatı ve vatandaşlarla sohbet etti. İlçenin sıkıntılarını dile getiren belde başkanı Selim Güneşli, beldede olan köprünün yetersizliğinden ve Çaykur’a ait olan arazinin atıl kaldığından bahsetti. Buna cevap olarak Bayramoğlu, “bu arazinin değerlendirilmesi bizim planlarımızda var. Bu bölgenin gençlerini eğitim olarak iyi noktalara taşıyabilmek hem de sosyal sportif faaliyetleri yürütebilmek için bu gölgede başlıca iki projemiz var. Biri Dörtyol mevkiinde yapılacak olan Fen lisesi, diğeri de futbol sahasının olduğu yerde de bir tanesi futbola yönelik diğeri de güreşe yönelik alt yapı projeleridir. Bu şekilde gençlere yönelik bir çalışmamız olacak. Bu bölgeyi sanayiden çok eğitim ve yerleşim alternatif bölgesi olarak görüyoruz. Dolayısıyla bizim amacımız yerleşik nufusu burada tutmak, buradan dışarıya giden insanları da belirli dönem itibariyle buraya gelmeye heveslendirmektir. Bunun yanında bir takım sıkıntıların olmasına rağmen doğalgazı şehrin doğu bölgesine ve bu bölgeye getirebilirsek burası içinde artı bir katkı olacaktır” dedi.
 
 

Muradiye beldesinden Ambarlık köyüne geçen Bayramoğlu, çay ocağında oturan vatandaşlarla sohbet etti. Küçükçayır mevkiinde bir yolun heyelan nedeniyle kapalı olduğunu, 15 gün arabasının orada mahsur kaldığını ve meradaki vatandaşların geriye dönüşlerinde zorlandıklarını belirtmesi üzerine Bayramoğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Sultan Yılmaz’ı arayarak durum hakkında bilgilendirdi. Bayramoğlu, daha sonra çay bahçesinde kırma çay hakkında bir vatandaştan bilgi alarak, “bizim burada ki çaylar 40 – 50 senelik, dolayısıyla bu çay yaşlandı. Toprak da sadece gübreyle hava alamadığı için verimliliğini kaybetti” dedi. 

Son olarak Çaykent beldesini geçen Bayramoğlu, belde teşkilatını ziyaret etti. Bayramoğlu’nu burada belde teşkilatı ve belediye başkanı Mehmet Kazancı karşıladı. Belediye başkanı Mehmet Kazancı, son günlerde yağan yoğun yağmur nedeniyle yaşadıkları sıkıntılarda bahsetti. Bayramoğlu, daha sonra Çaykent’deki futbol sahasının yanında yapılması düşünülen spor yetiştirme merkezi hakkında belediye başkanı Kazancı’yı bilgilendirdi.



Editör: HABER MERKEZİ