Mustafa BAYRAK

 

CHP Rize il başkanı Mehmet Aslankaya AKP Rize milletvekilinin önce yargıdan temizlenmesi gerektiğini söyleyerek” Çay in savunucusu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak her geçen gün çay üreticisini mağdur etmeye devam ediyor. Çay in üzerinden ellerini çeksin” dedi.

 

CHP Rize il Başkanı Mehmet Aslankaya’dan, “Çaya benden başka kimse karışamaz, çay için konuşacak tek milletvekili benim” şeklinde çıkışlar yapan AKP Rize Milletvekili ve UÇK Başkanı Bayramoğlu’na sert eleştiri. Aslankaya, çay üzerinde oynanan oyunlarla Çaykur’un yok edilmek istendiğini ileri sürdü.

 

AKP Hükümetinin amacının çayı özelleştirip Türkiye’deki 210 bin ton kuru çay piyasasını ele geçirmek olduğunu ileri süren Aslankaya, “Bunu da uluslararası çay ithalatı yapan Ali Bayramoğlu ile yapmak istiyorlar” dedi.

 

CHP İl Başkanı Aslankaya, çayın AKP hükümeti döneminde büyük ivme kaybettiğini, Çaykur’un özelleştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini iddia ederek; Rize’ye gelen yatırımların yetersiz olduğunu ve sivil toplum örgütlerini de görev yapmadıklarını söyledi. Geçen yıl çaydaki desteklemeden yapılan yüzde 10’luk kesinti nedeniyle üreticinin 11 milyon lira zarar ettirildiğini anlatan Aslankaya, “Kaldı ki, yaş çaya fiyat verilirken ilimizdeki sivil toplum örgütleri bu konuda duyarlı olmamıştır. Bazı sivil toplum kuruluşları bir iki cümleyle fiyatı eleştirmişlerdir. Bizim istediğimiz rakam gübrenin fiyatı olan 1,2 TL idi. Rize’nin başbakan ili olmasına rağmen çay fiyatının bu denli düşük olması AKP Hükümetinin Rize’ye bakış açısını gösterir. Bu fiyata Rize milletvekillerinin dışında çaydan ekmek yiyen Artvin, Trabzon, Giresun milletvekilleri de duyarsız kalmışlardır” dedi

 

AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu’nun, yerel bir televizyonda Çaya benden başka kimse karışamaz, çay için konuşacak tek milletvekili benim” dediğini ileri süren Aslankaya, “Böylece çayı kendi çıkarları için kullanacağını resmen açıklamıştır. Bu açıklamayı CHP il başkanı olarak aciz bir düşünce olarak kabul ediyorum. Bayramoğlu, Rize çayını uluslararası firmalara yedirmek istiyor. Bunların amacı Türkiye’deki 210 bin ton çay pazarının sahibi olma noktasında üreticiyi bezdirip bu pazar ellerine geçirme senaryosudur. Bunun ilk ayağı olarak Fadime halanın parasıyla borsa öncülüğünde Seylan’a gittiler. Bu gezinin amacı, çayın özelleştirilmesinin ayaklarını oluşturmaktır. AB programına da çayın özelleştirilmesi konulmuştur. Önceki Başbakanımız Mesut Yılmaz da çayın özelleştirilmesini kabul etmemiştir. Şimdi de günü birlik geçişlerle bu işi engelleyip özelleştirmenin alt yapısını hazırlıyorlar. 1–2 yıl içinde de Çaykur’u özelleştirecekler” ifadelerini kullandı.

 

BAZ İSTASYONLARI ARTACAK

3G’nin gelmesi ile birlikte Baz istasyon sayısının artacağını söyleyen CHP il başkanı Mehmet Aslankaya “Kanser vakaları ilimizde son derece fazla 3G nin gelmesi ile birlikte bu istasyon sayılarında artışlar olacak. Vatandaşın bu konuda çok dikkatli olması gerek. Bazı yerlerde bina sahipleri paraya tav olarak binalarının üzerinde Baz istasyonu kurduruyorlar. Halkın sağlığını hiçe sayan para canlıları kendi sağlıklarını da düşünmeden insanların hayatları ile oynuyorlar. Sağlıksız para hiçbir işe yaramaz. Rize halkının bu konuda duyarlı olması gerek. Teknolojiyi iyi kullanalım derken sağlığımızı kaybetmeyelim” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ