Bir televizyon kanalının canlı yayınında eleştirilerini sıralayan Topuz, Deniz Baykal’ın genel başkanlığa geri dönmesinin partiye zarar vereceğini söyledi.

 

Topuz, Baykal’ın istifa ederek güzel bir iş yaptığını ancak daha sonra geri dönüşün yollarını aramaya başladığını ifade etti.

 

Baykal’ın geri dönüşünün partiye hiç bir yarar sağlamayacağını kaydeden Topuz, bu mesele halledilene kadar Baykal’ın önünün açılma ihtimalinin bulunmadığı ve CHP’nin Baykal’ın geri dönüşünü düşünmemesi gerektiğini söyledi.

 

Yeni genel başkan seçiminde Baykal ve parti üst yönetiminin etkili olmaması gerektiğini söyleyen Topuz, “Bu yapılırsa üzerinde büyük bir ittifakla yeni bir genel başkan seçilecektir. Bu sayede parti yenilenebilecek ve toplumla kucaklaşabilecektir. Bu olursa CHP kesin iktidar adayı olacaktır” diye konuştu.

 

BASIN TOPLANTISINDAN VAZGEÇTİ 

Topuz, bugün saat 13.30'da düzenleyeceği basın toplantısından son anda vazgeçti. “Gelişmeleri görmek istiyorum, basın toplantısını daha sonra yapacağım” diye konuşan Topuz, “Deniz Bey istifa etmiştir. Yeni genel başkanımızı seçeceğiz. Önümüze bakmamız lazım. Böyle ambargo koymak, icazetler almayı hoş karşılamıyorum” dedi.

'AMBARGO KOYMAK, İCAZET ALMAK HOŞ DEĞİL'

Baykal'ın geriye dönmemesi gerektiğini söyleyen Topuz, şöyle dedi:

“Yapay şeylerle, zorlamalarla olmuyor. Bir durum var, kendi seyrinde seyretmeli. Ambargo koymak, yasaklamak, icazet almayı hoş bulmuyorum. Bir olay olmuştur. Bunu geriye döndürmenin bir olanağı yoktur. Deniz Bey istifa etmiştir. Yeni genel başkanımızı seçeceğiz, önümüze bakacağız. CHP’de ‘hiç kimsenin yeri doldurulamaz’ diye kabul edilemez.”  

HURRİYET

 

Editör: HABER MERKEZİ