Gümüşhacıköy Belediye Başkanı’yla eşinin aşk yaşadığını söyleyen Necip. A, 'Başkan özel numarasını vermişti. Sürekli görüşüyorlardı' diyor...

Amasya’nın Gümüşahcıköy ilçesi AKP’li ve İmam Hatipli Belediye Başkanı İsmail Uysal’ın aşk skandalının yankıları sürüyor. Başkanın önce nikahını kıyıp sonra aşk yaşadığı ileri sürülen A.A.’nın Gümüşhacıköy’ü terk ettiği bildirildi. Merzifon İlçesi’nde ailesinin yanına yerleşen A.A., gazetecilerin telefonlarına çıkmadı. Boşanma davası açan Necip A. ise “Onun da benim de ikinci evliliğimizdi. Onun eski eşinden 1 çocuğu var. Benim de eski eşimden 2 çocuğum. Biz mutlu bir aileydik” diyerek, olayların geçmişi konusunda şüpheleri olduğunu ama en son cep telefonunda gördüğü mesajlar kadar net bilgi sahibi olmadığını söyledi. Necip A. şöyle konuştu:

“Bir yıl kadar önce başkan bizi ’Nerdesiniz yahu, gelsenize çay içmeye’diye odasına çağırdı. Yanına gittiğimizde bize ’kızım’, ’oğlum’diye hitap ediyordu. Sohbet sırasında karıma ’Bu telefonu not et. Bu benim özel telefonum. Özel kişilere veriyorum. Sakın kimseye vermeyin. Bu numara kimse de yok’dedi. O gün numarayı da ben cep telefonuna kayıt işlerinden pek anlamadığımdan karım kendi telefonuna kaydetti. Bazen karım yanımda ’Başkan beni özel numarasından arıyor’diye söylüyordu. Geçen hafta telefonunun birisinde 3 ayrı aşk mesajını gördüm.”

İLÇE HALKI KENTTEN GAZETE SİPARİŞ ETTİ

İlk ve orta öğrenimi Samsun İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayan, yıllarca öğretmenlik yapan, Merzifon ile Çorum Osmancık ilçelerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapıp emekli olduktan sonra, 28 Mart 2004’de AKP’den Belediye Başkanı seçilen İsmail Uysal hakkındaki haberlerin yer aldığı gazeteler dün ilçede yaysat tarafından bayilere dağıtıldıktan kısa süre sonra tükendi. İlçe sakinleri kent merkezinden tanıdıkları aracılığıyla gazete siparişi verdi.

BAŞKAN: TELEFON OĞLUMUN

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı AKP’li İsmail Uysal, VATAN’a konuştu. İddiaları ’komplo’olarak nitelendiren Uysal, ’siyaseten önünün kesilmeye’çalışıldığını iddia etti. Uysal, SMS’lerin geçildiği telefonun oğlunun üzerine kayıtlı olduğunu açıkladı. Uysal ’yerli Sarkozy’benzetmesi için “Duyunca çok güldüm. Tabii kendisini tanımıyorum. İnşallah ileride Cumhurbaşkanı da oluruz” dedi. Uysal “Ben böyle bir iddiayı kabul etmiyorum. Allah beterinden saklasın.Görevimin başındayım” dedi.

vatan 

Editör: HABER MERKEZİ