AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize il teşkilatında yaptığı konuşmada, CHP lideri Baykalı eleştirirken, özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'vatan haini' söylemine sert tepki gösterdi.

'BUNLARIN UZLAŞMACILIĞI NEREDE'
'Açılım için görüşmek istedik. Daha bu sürecin içinde ne var ne yok bilmeden hemen görüşmeyi reddettiler. Hani uzlaşmadan yanaydılar. Ben de Sayın Bahçeli'den randevu istedim. Bana da randevu vermedi. Bunların uzlaşmacılığı nerede kaldı? Ben biliyorum ki CHP ve MHP'de onlar gibi düşünmeyen kişiler var. Onları da seslerini yükseltmeye davet ediyorum. Çünkü bu bir milli birlik hareketidir.

'ATATÜRK NUTUK'TA NORŞİN DEMİŞ'
Ben insanları yaradandan ötürü severim, bu anlayış içinde bakarım. Çıkmış geçenlerde Bahçeli konuşma yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Bitlis'te Norşin demiş. Onu eleştiriyor. Yakın bir zamanda bunlar İstanbul'a Konstantinapolis derler diyor. Sayın Bahçeli, aç Nutuk'u oku Atatürk oraya Güroymak mı demiş, Norşin mi demiş? Norşin demiş. Şu anda benim memleketimin adı Güneysu ama orada yaşayanlar Potamya diyor. Bırak kim ne derse desin.

'KENDİNİ BİL, HADDİNİ BİL'
Bunları mesele etmeyin. Ama olay İstanbul'a geldiği zaman 1453'te isim öyle konmuş, öyle gelmiş. Sen bunu kimseye yaptıramaz, Konstantinapolis dedirtemezsin. Sen kendin öyle görüyorsan o senin meselen. Sen ne Ak Parti için ne de Erdoğan için bunları söyleyemezsin. Önce kendini bil, haddini bil. Seni muhattap almak istemiyorum ben. Ama damara bastın. Kimlik noktasındaki hassasiyetimizle kimseyi oynatmayız. Yanında gezdirdiğin adamlara da dikkat et. Onların da hangi telde ne zaman nasıl oynayacakları belli değil. Biz 'Bölgesel milliyetçilik, etnik milliyetçilik yapmayacağız' dedik. Bu yolda ilerliyoruz.

Editör: HABER MERKEZİ