İlyas GÜR

Yaş çay sezonunun açılmasıyla birlikte çay üreticisinin merakla beklediği fiyatı açıklamak ve Rize’de bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak için Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan 9 Mayıs’ta Rize’ ye geliyor.

Kardeşine ait Rize’nin Güneysu ilçesi Merkez Mahallesi’ndeki  evde kalacak olan  Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan Rize’de kaldığı süre içerisinde yaklaşık 20 açılış ve 3 temel atma törenine katılacak. Çaykur’ da çayın geleceğini masaya yatıracak olan Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan, 2008 yılı yaş çay taban fiyatını da açıklaması bekleniyor.

Çay sezonunun başlamasıyla birlikte Başbakanın Rize’ ye gelmesine sevinen çay üreticileri başbakandan taban fiyat olarak en az 1 YTL taban fiyat açıklamasını bekliyor. Gübreye geçen yıldan bu yıla yüzde 85 zam geldiğini ifade eden yaş çay üreticileri bu zammın yaş çay taban fiyatına yansıtılması gerektiğini ifade ettiler. Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan Rize gezisi sırasında yapımı devam eden Engindere mahallesi’ndeki yeni stadyumda da incelemelerde bulunacak. Buradan Çayeli’ne geçerek yapımı tamamlanan Kültür Merkezinin de açılışını yapması bekleniyor.

Editör: HABER MERKEZİ