Dilek ASLAN

Peygamberler şehri olarak bilinen ve köklü bir tarihe sahip olan Şanlıurfa hafta sonu Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcıyı ağırladı. Bakırcı; tarih boyunca çeşitli siyasi akımlara sahne olan Urfa’da deneyim ve tecrübelerini anlattı.

Ders saatine kadar Ak Parti il teşkilatı ile birlikte Urfa şehir merkezini gezen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı esnafla sohbet etti ikram edilen acı kahvelerini içti. Boynunda Urfa puşi’si ile Başbakanın memleketinin belediye başkanını gören Urfalılar Bakırcıya ayrıca hürmet gösterdi. Oturmuş olduğu bir çay ocağında ithal çay demlendiğini gören Bakırcı beraberinde getirmiş olduğu Çaykur çayını ocakçıya hediye ederek demlenme şeklini tarif etti. Urfa’nın tarihi çarşısını gezen Başkan Bakırcı bakırcılar sokağında hala esnaflık yapan baba dostlarıyla sohbet etti. İbrahim a.s.’ın ateşe atıldığı Balıklı Gölü’de  ziyaret eden başkan Bakırcı balıklara yem attı.  Bakırcı buradan  ders’e katılmak üzere Karaköprü’ye hareket etti. 

Karaköprü belediyesi sosyal tesisleri toplantı salonunda yapılan derse yaklaşık 200 kişi katıldı. Ders Rize Belediyesinin 4 yılda yapmış olduğu çalışmaların anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı.

Açılış konuşmasına “Peygamberler şehri Urfa’da olmaktan şeref duyuyorum diyerek” başlayan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı siyasi yaşamı boyunca edinmiş olduğu deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Ders sonunda taziye evinde düzenlenen davete katılan Bakırcı burada ziyaretçilerle sohbet etti. Başkan Bakırcı programın ardından karayolu ile Rize’ye döndü.

Editör: HABER MERKEZİ