Ulaştırma Bakanı Yıldırım 'ortam dinlemesi mağduru' olduğunu iddia etti: Bir uçak firması ısrarla benimle görüşmek istedi. Telefonla görüştüm. Görüşürken kaydetmiş ve götürmüş Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiş.

Radikal'in haberine göre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bir telefon görüşmesinin yasadışı biçimde kaydedilerek CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na verildiğini iddia etti. Yıldırım, Ergenekon davasının iddianamelerini suç iddialarıyla ilgili olmayan kişisel görüşmelerin konulmasını da eleştirdi.

Almanya’nın Leipzig kentinde Türkiye’nin dönem başkanlığında yürütülen Uluslararası Ulaştırma Formu’na ev sahipliği yapan Yıldırım, gazetecilerin telekulak iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlarken kendisinin de yasadışı ortam dinlemesi mağduru olduğunu söyledi. Yıldırım, başına geleni şöyle anlattı: “Bir uçak firması, ruhsat şartı olmasına karşın yerine getiremedi. Ruhsatı iptal oldu. Ondan sonra illa ısrarla benimle görüşmek istedi. Telefonla görüştüm. Görüşürken kaydetmiş. Onu da götürmüş Kemal Kılıçlaroğlu’na vermiş. O arkadaş suç işledi. İznimi almadan konuşmamı kaydetti. Ben de ortam dinlemesi mağduruyum. Devletin zirvesine kadar herkes dinlenme endişesini duyuyor. Bunu değiştirmek bizim görevimiz.”

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın de telefonlarının dinlenmesinden şikâyet ettiği hatırlatılınca ise Yıldırım, “Kendisinin yasadışı dinlendiğini düşünen varsa, yargıya gitsin” dedi.

ERGENEKON ELEŞTİRİSİ
Yıldırım, dinlemenin dünyanın her yerinde olduğunu Türkiye’de ise Ergenekon davasını ima ederek ‘bilinen dava’ ile gündeme geldiğini belirtirken, şöyle dedi: “Türkiye’de bilinen dava ile daha çok gündeme geldi. Sebebi de bu dosyadaki delil amaçla dinleme yapılırken, dava konusuyla ilgisi olmayan konuşmalarına yer verilmesi. Bunlar özel konuşmalar ve sahiplerini doğal olarak rahatsız ediyor. Benim de olsa beni de rahatsız eder. Belki de vardır ama bakmadım. Toplumda böyle bir algılama oluştu ve bunun da doğru bir şey olmadığını düşünüyorum. Davayla ilgisi olmadan takılan varsa, savcı hangisinin dosya muhtevası olup olmadığına karar verecek. Uzun ince titiz çalışmayla bu yapmalı. Zaman darlığı ve uzman yetersizliğinden yapılamıyor. ‘Mahkemede nasıl olsa ortaya çıkar, düzelir’ deniyor. Sizin adınız orada çıkıyor ve hak etmediğiniz şeyler söyleniyorsa rahatsız olursunuz. Hepimiz için geçerli. Şunu asla unutmayın. Dünyada hiçbir ülkede ortam dinlemesini engelleyecek bir yöntem yok. Ancak bu düzenlenmeli, adım adım yapılmalı.”

Dinlemede mağduriyetlerin şiddetle giderilmesi ve sorumluların cezalandırılması durumunda bunun önüne geçileceğini belirten Yıldırım, bu kapsamda yeni bir yasal düzenleme yapılacağını söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ